Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τι λένε Νοσοκόμοι, Αστυνομία & Στρατός για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
03.12.2021 - 06:00

Τι λένε Νοσοκόμοι, Αστυνομία & Στρατός για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Πόσοι νοσοκόμοι, αστυνομικοί και στρατιωτικοί είναι ανεμβολίαστοι

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού και στην Κύπρο παραμένει ανοικτό. Μπορεί στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου όπου ανακοινώθηκαν νέα μέτρα κατά της πανδημίας… για να γλιτώσουμε τα Χριστούγεννα, να μην συζητήθηκε οτιδήποτε αλλά… Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας αναμένει  ακόμα γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία.

Η γνωμάτευση θα απαντά κατά πόσο είναι συνταγματικό όσοι εργαζόμενοι  δεν εμβολιάζονται να πηγαίνουν… σπίτι τους άνευ απολαβών. H κουβέντα που γίνεται ίσως μελλοντικά να ενδιαφέρει άμεσα τα Σώματα ασφαλείας και τους επαγγελματίες υγείας. Όπως πληροφορούμαστε, οι ανεμβολίαστοι νοσηλευτές, στρατιωτικοί και αστυνομικοί ανέρχονται σε κάθε τομέα στο 20%.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης ανέφερε στην Offsite ότι ένα ποσοστό 80% των νοσοκόμων είναι εμβολιασμένοι με την 3η ενισχυτική δόση. Ωστόσο, ο κ. Πετέλης παρατήρησε ότι ένα ποσοστό 20% είναι ανεμβολίαστοι. Η γνωμάτευση όπως είπε δεν ζητεί υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά κατά πόσον αυτοί που δεν θα εμβολιαστούν θα πάρουν άδεια άνευ απολαβών μέχρι να εμβολιαστούν. Σύμφωνα με τον  κ. Πετέλη η οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να είναι προς όφελος των ασθενών και των δημόσιων νοσηλευτηρίων εάν υπολογίσουμε τα κενά που θα δημιουργηθούν εάν ένα 20% των εργαζομένων φύγει έστω προσωρινά».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ένα ποσοστό 18% είναι ανεμβολίαστοι στην Αστυνομία. Ερωτώμενος για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου για το θέμα της γνωμάτευσης είπε ότι «είμαστε η Αστυνομία και θα εφαρμόσουμε το νόμο. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή ότι συζητούμε είναι σε υποθετική βάση. Όταν υπάρξει κάτι χειροπιαστό θα ληφθούν οι νόμιμες αποφάσεις.

Όσον αφορά στην Εθνική Φρουρά το 80% του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού είναι εμβολιασμένοι τουλάχιστον με τη 2η δόση και ένα 60% των εθνοφρουρών είναι επίσης εμβολιασμένοι. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Χρίστος Πιερή είπε ότι «θα αναμένουμε τις εξελίξεις και εάν αυτές υπάρξουν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και πως θα εφαρμοστεί. Σημασία για μας είναι να διατηρηθεί το μάχιμο της Εθνικής Φρουράς». 

Home