Τι να κάνουν οι ασθενείς όταν ο γιατρός τους αποχωρήσει από ΓεΣΥ

Τι να κάνουν οι ασθενείς όταν ο γιατρός τους αποχωρήσει από ΓεΣΥ

Τι αναφέρει προσωπικός γιατρός για την αποχώρηση του

Απολογισμό για τον πρώτο μήνα του ΓεΣΥ έκανε χθες Πέμπτη (04/07) ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε την αποχώρηση δύο προσωπικών ιατρών από το Γενικό Σχέδιο Υγείας. 

Η Offsite θέλοντας να διευκρινίσει τι αναμένεται να συμβεί με την αποχώρηση των δύο ιατρών αλλά και τους ασθενείς τους μίλησε με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Έφη Καμίτση. 

Κατά την επικοινωνία μας η κα Καμίτση ανέφερε ότι ο ένας εκ των δύο γιατρών απο προσωπικός γιατρός θα γίνει ειδικός, ενώ σχετικά με τον δεύτερο τόνισε ότι ο Οργανισμός μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει τις προθέσεις του. 

Σημειώνεται ότι η Offsite έχει στην κατοχή της μήνυμα από έναν από τους προσωπικούς γιατρούς ο οποίος ενημερώνει τους πελάτες του για την αποχώρηση του από τον κατάλογο προσωπικών γιατρών και για το γεγονός ότι συνεχίζει στο ΓεΣΥ ως ειδικός γιατρός. Όπως τονίζει το σύστημα προσωπικών γιατρών δεν του επέτρεπε να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, ενώ παράλληλα ευχαριστεί τους δικαιούχους που τον επέλεξαν ως προσωπικό γιατρό και απολογείται για την αποχώρηση του.

Τι πρέπει να κάνουν οι ασθενείς για επιλογή νέου προσωπικού γιατρού

Στην περίπτωση που κάποιος από τους προσωπικούς γιατρούς αποχωρήσει από το σύστημα είτε λόγω του ότι θα αλλάξει εργοδότη, είτε ότι λόγω του ότι θα εργοδοτηθεί διαφορετικά, ο ασθενής θα πάρει ειδοποίηση ότι ο εν λόγω γιατρός δε θα προσφέρει πλέον υπηρεσίες με αυτό τον τρόπο και θα πρέπει να επιλέξει καινούργιο γιατρό. 

Συγκεκριμένα, ο προηγούμενος προσωπικός γιατρός του θα διαγράψει τους ασθενείς και έτσι μπορούν να βρουν έναν άλλο γιατρό. Στην περίπτωση που ο ασθενής ενεργοποίησε τον λογαριασμό του από το ηλεκτρονικό σύστημα, τότε επαναλαμβάνει τη διαδικασία επιλέγοντας κάποιον άλλο γιατρό. Ενώ αντίθετα, σε περίπτωση που δεν έχει ενεργοποιήσει ο ασθενής τον λογαριασμό ηλεκτρονικά, την νέα εγγραφή θα πρέπει να την κάνει ο νέος γιατρός μετά από ενημέρωση του από τον ασθενή. 

Τι γίνεται με την πληρότητα των προσωπικών γιατρών και τις αιτήσεις

Όταν κάποιος από τους προσωπικούς γιατρούς φτάσει μέχρι τους 2 500 ασθενείς που είναι το όριο, ασθενής και γιατρός δικαιούνται να κάνουν αίτηση στον ΟΑΥ για να ανοιχτούν νέες θέσεις νοουμένου ότι πληρούνται κάποια κριτήρια όπως για παράδειγμα η συγγένεια πρώτου βαθμού με ασθενή του γιατρού. 

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η συμπλήρωση αίτησης με υπογραφές από τον γιατρό και τον δικαιούχο, ακολούθως την στέλνει ο γιατρός στον ΟΑΥ ο οποίος ελέγχει αν ευσταθούν και πληρούνται τα κριτήρια που πρέπει και τότε ο Οργανισμός προσθέτει τον δικαιούχο στη λίστα του γιατρού.  Στη συνέχεια ο ΟΑΥ ενημερώνει τον γιατρό ότι έγινε αποδεκτό το αίτημα του και ο γιατρός ειδοποιεί με τη σειρά του τον ασθενή.

Home