Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τι πήραν από το αεροσκάφος μυστήριο στην Πάφο τα μέλη FBI

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
14.10.2021 - 06:00

Τι πήραν από το αεροσκάφος μυστήριο στην Πάφο τα μέλη FBI

O ρόλος των κυπριακών Αρχών / Το αίτημα των Αμερικανών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ήλθαν, είδαν κατέγραψαν και απήλθαν. Ο λόγος για τους εμπειρογνώμονες - αστυνομικούς του FBI που  επιθεώρησαν την περασμένη Τρίτη το αεροσκάφος «μυστήριο» που βρίσκεται καθηλωμένο στο Αεροδρόμιο Πάφου.  

Όπως πληροφορούμαστε,  οι Αμερικανοί έλαβαν ηλεκτρονικά δεδομένα από το αεροσκάφος τα οποία θα μελετήσουν. Στις έρευνες των Αμερικανών αστυνομικών συνέδραμε και  η Κυπριακή Αστυνομία μέσω του ΤΑΕ Αρχηγείου που καλείται να εξασφαλίσει μέσω δικαστικών διαδικασιών διάταγμα κατακράτησης των τεκμηρίων ώστε να τα παραλάβουν οι Αμερικανοί. Δεν έγινε γνωστό εάν θα προκυψει θέμα μετακίνησης του αεροσκάφους.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Τα πορίσματα που θα προκύψουν θα κοινοποιηθούν στην Επιτροπή Κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Πάντως κατόπιν έκθεσης η Κυπριακή Αστυνομία έλαβε εντολή όπως φρουρεί νυχθημερόν το αεροσκάφος - μυστήριο μέχρι την ολοκλήρωση όλων των ελέγχων από τους Αμερικανούς

Διαβάστε επίσης: Καθηλωμένο στο αεροδρόμιο Πάφου ύποπτο αεροσκάφος

Το αεροσκάφος τύπου Lasa T-BIRD τον περασμένο Μάρτιο συμπεριλήφθηκε σε ειδική έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας ως ύποπτο ότι συμμετείχε σε παράνομες επιχειρήσεις για μεταφορά οπλισμού στη Λιβύη, κατά παράβαση του εμπάργκο όπλων που ισχύει.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Το T-Bird-παρέχει «μια αποτελεσματική λύση σε νέες ασύμμετρες προκλήσεις εμπλοκής. Προσφέρει το μεγαλύτερο φορτίο και τη μεγαλύτερη αντοχή στην κατηγορία του.

Home