Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τι σημαίνει πορτοκαλί προειδοποίηση - Οδηγίες προστασίας

Offsite Team -
29.08.2020

Τι σημαίνει πορτοκαλί προειδοποίηση - Οδηγίες προστασίας

Thumbnail
Εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες στην Κύπρο - Τι συστήνεται να κάνουμε

Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Κυριακή(30/09) με την θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 43 βαθμούς. 

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία η προειδοποίηση θα είναι σε ισχύ από την Κυριακή στις 13:00 μέχρι τις 17:00. 

2

Τι σημαίνει πορτοκαλί προειδοποίηση 

Υπάρχουν τέσσερα επίπεδα προειδοποιήσεων το πράσινο, το κίτρινο, το πορτοκαλί και το κόκκινο. Το πράσινο επίπεδο δεν αποτελεί κίνδυνο, ενώ από το χαμηλότερο, το κίτρινο, ξεκινάει η πιθανότητα κινδύνου. 

Το επίπεδο πορτοκαλί σημαίνει κίνδυνος. Υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα που μπορεί να προκαλέσουν ζημιές ή και ατυχήματα. Κατά το πορτοκαλί επίπεδο συστήνεται το κοινό να είναι προσεκτικό, να ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών και να ενημερώνεται για τις εξελίξεις του καιρού.  

Συμβουλές για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες 

Το κοινό και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως είναι τα βρέφη, τα παιδιά, τα άτομα άνω των 65 ετών, οι εγκυμονούσες και τα άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας, να:

  • Αποφεύγουν τη συχνή και παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, καθώς και την άσκοπη διακίνηση και τη βαριά σωματική άσκηση.
  • Προτιμούν ελαφρύ ντύσιμο με χαλαρά ανοιχτόχρωμα ρούχα και να χρησιμοποιούν καπέλο και γυαλιά ηλίου, εάν χρειαστεί η έκθεση στον ήλιο.
  • Αποφεύγουν την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, καφέδων και βαριών τροφών και να καταναλώνουν ελαφρές τροφές, λαχανικά και χυμούς.
  • Καταναλώνουν άφθονες ποσότητες νερού.
  • Χρησιμοποιούν ανεμιστήρες ή συστήματα κλιματισμού για δημιουργία ρεύματος αέρα.
  • Κάνουν πολλά και χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Αν υπάρχει νεογέννητο στο σπίτι, συνίσταται να είναι ντυμένο ελαφρά. Οι γονείς προτρέπονται να ζητούν οδηγίες από τον παιδίατρο σχετικά με τη λήψη υγρών.
  • Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως αναπνευστικά ή καρδιαγγειακά, συνίσταται να συμβουλεύονται τον θεράποντα ιατρό τους για τυχόν ειδικά μέτρα που πρέπει να λάβουν.
     
Home