Τι θα γίνει φέτος με το Άγιο Φως...

Τι θα γίνει φέτος με το Άγιο Φως...

Το Lockdown και η πανδημία αλλάζει κάπως τα δεδομένα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Τα διατάγματα λόγω κορωνοϊού αλλάζουν και τα δεδομένα με την έλευση του Αγίου Φωτός στην Κύπρο. Το lockdown, αλλά και όσα ισχύουν πλέον στα ταξίδια δεν επιτρέπουν την αποστολή αντιπροσωπείας από την Κύπρο για την παραλαβή του Αγίου Φωτός.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Όπως εξήγησε στην Offsite ο Μητροπολίτης Βόστρων και Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Κυπρου Τιμόθεος αντί αποστολής αντιπροσωπείας ναυλώθηκε πτήση ισραηλινής αεροπορικής εταιρείας που θα μεταφέρει το Μεγάλο Σάββατο μετά τις 17:00 το απόγευμα το Άγιο Φως στην Κύπρο.

Η παραλαβή του Αγίου Φωτός θα γίνει από τον ίδιο τον Πανιερώτατο. Στην τελετή παραλαβής θα δώσουν το παρόν τους ως είθισται  ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Αρχηγός Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης και μικρό άγημα της Εθνικής Φρουράς. Παράλληλα, στο Αεροδρόμιο θα είναι και ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος. Όπως εξήγησε ο Μητροπολίτης Βόστρων θα τελεστεί δέηση στο Αεροδρόμιο και ακολούθως το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και αργότερα στην Εξαρχεία του Πανάγιου Τάφου στη Λευκωσία. 

Από την Εξαρχεία το Άγιο Φως με τη συνοδεία μοτοσικλετιστών θα μεταφερθεί σε όλους τους Ναούς ενόψει της Αναστάσιμης Ακολουθίας του Μεγάλου Σαββάτου. Ερωτηθείς ο Πανιερώτατος εάν αλλάζει κάτι στον προγραμματισμό με αφορμή την αλλαγή έναρξης στην ώρα της Αναστάσιμης Ακολουθίας ανέφερε ότι αναμένονται οι τελικές οδηγίες από τον Μακαριότατο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ωστόσο, όπως είπε, η πτήση από το Ισραήλ είναι προγραμματισμένη να αναχωρήσει στις 16:30 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου. Ο Μητροπολίτης Βόστρων εξέφρασε πολλές ευχαριστίες στον Πρόξενο της Κυπριακής Πρεσβείας στο Τελ - Αβίβ Χρύσανθο Κωνσταντίνου για τις ενέργειές του ώστε να μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Κύπρο με ειδική πτήση.

Home