Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τι θα γίνει με το 666 στις πινακίδες αυτοκινήτων

Offsite Team -
08.05.2022

Τι θα γίνει με το 666 στις πινακίδες αυτοκινήτων

Οι 3 αριθμοί που δεν μπαίνουν ποτέ σε πινακίδες αυτοκινήτων στην Κύπρο

Μέχρι και €5000 πλήρωσε πολίτης για να πάρει συγκεκριμένο αριθμό για τις πινακίδες αυτοκινήτου του.

Από το 2020 μέχρι και το πρώτο 3μηνο του 2022 το κράτος εισέπραξε συνολικά 717,278 ευρώ από πλειστηριασμούς ή πώληση συγκεκριμένων αριθμών σε πινακίδες αυτοκινήτων. 

Ποιοι είναι οι ... "απαγορευμένοι" αριθμοί

Πριν από 24 συνολικά χρόνια σταμάτησε να αναγράφεται σε πινακίδες οχημάτων ο αριθμός 666. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα πριν από περίπου 20 χρόνια, στη λίστα με τους … “απαγορευμένους” αριθμούς προστέθηκαν ακόμη δύο. 

Ο λόγος για τους αριθμούς 13, 69 και 666. Αυτούς τους τρεις αριθμούς, δε θα τους δείτε σε πινακίδες οχημάτων. Όπως μας εξηγήθηκε από αρμόδιο λειτουργό του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, η “απαγόρευση” αυτών των τριών αριθμών, ήρθε μετά από παράπονα που είχαν κάνει παλαιότερα πολίτες, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να κάνουν λόγο και για προκαταλήψεις! 

Το 2016 ο τότε υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης ως ο έφορος μηχανοκίνητων οχημάτων, εξουσιοδοτήθηκε από τον περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως Νόμο και εξέδωσε διάταγμα το οποίο αφορούσε την πλειοδότηση ή άμεση αγορά αριθμών.

Συγκεκριμένα στο διάταγμα αναφέρεται το εξής: «Οι προσφερόμενοι αριθμοί για τη διαδικασία πλειοδότησης καθορίζονται ως οι αριθμοί από το 1 μέχρι το 999 κάθε προσφερόμενης γραμματοσειράς, εξαίρεση τους αριθμούς 13, 69, 666».

Όπως πληροφορείται η Offsite, δεν αναμένεται να αλλάξει η απόφαση και αυτοί οι αριθμοί θα εξακολουθήσουν να μην δίνονται. 

Home