Τι θα γίνει με τα σχολεία - Ποια θα κλείσουν, ποια συνεχίζουν

Τι θα γίνει με τα σχολεία - Ποια θα κλείσουν, ποια συνεχίζουν

Πάνε με τηλεκπαίδευση τα Λύκεια - Τι γίνεται με τις άλλες βαθμίδες

Με όλα τα ενδεχόμενα να βρίσκονται στο τραπέζι, Υπουργείο Υγείας και Επιδημιολογική Ομάδα θα εξετάσουν και τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα και ακολούθως θα καταρτίσουν το τελικό πλάνο μέτρων που θα παρουσιάσουν αύριο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η νέα σύσκεψη της Επιδημιολογικής Ομάδας με τον Πρόεδρο, έχει καθοριστεί για αύριο στις 9:00 το πρωί. Κατά τη συνάντηση θα παρουσιαστούν τα δεδομένα της τελευταίας εθνικής αναφοράς και θα αξιολογηθεί κάθε επαρχία ξεχωριστά για να ληφθούν και οι σωστές αποφάσεις. 

Μια εκ των εισηγήσεων των ειδικών είναι το κλείσιμο των Λυκείων από την 1η Δεκεμβρίου και η διδασκαλία να συνεχιστεί μέσω τηλεκπαίδεσης. Σε ό,τι αφορά τις βαθμίδες, Γυμνάσια και Δημοτικά, θα συνεχίσουν κανονικά τη φοίτησή τους με φυσική παρουσία. 

Πέραν τούτου, οι ειδικοί εισηγούνται όπως για τις διακοπές των Χριστουγέννων τα σχολεία να κλείσουν μια εβδομάδα νωρίτερα, με την επικρατέστερη ημερομηνία να είναι η 16η Δεκεμβρίου. 

Τι λένε οι εκπαιδευτικοί

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί πάντως, δεν φαίνεται αν είναι αντίθετοι με την εισήγηση των ειδικών, αναφέροντάς μας ότι «εάν είναι για το καλό της δημόσιας υγείας να κλείσουν τα σχολεία και να περιοριστούν τα κρούσματα εντός των σχολικών μονάδων, τότε να γίνει».

Παράλληλα τονίζουν πως όποια απόφαση και να ληφθεί, η διδασκαλία θα συνεχίσει να γίνεται κανονικά. 

Αρμόδια πηγή ανέφερε στην Offsite πως «οποιαδήποτε και να είναι η απόφαση της Κυβέρνησης, εμείς θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε κανονικά, είτε με τη φυσική παρουσία των μαθητών, είτε με τηλεκπαίδευση»

Home