Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τηλλυρία: Ο ΠτΔ να κλείσει όλα τα οδοφράγματα για τους Τ/κ

Offsite Team -
06.07.2020 - 15:30

Τηλλυρία: Ο ΠτΔ να κλείσει όλα τα οδοφράγματα για τους Τ/κ

Thumbnail
Η Τηλλυρία καλεί τον ΠτΔ να λάβει άμεσα μέτρα μετά τις νέες οδηγίες του «υπ. υγείας»

Την ετοιμότητα των κατοίκων του ακριτικού Κάτω Πύργου Τηλλυρίας  για δυναμικές κινητοποιήσεις διαμήνυσε ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους μετά και τις νέες οδηγίες που εξέδωσε το λεγόμενο  « υπουργείο υγείας» για την είσοδο στο ψευδοκράτος. Καλεί  επίσης τον ΠτΔ, όπως μετά τις νέες εξελίξεις, να λάβει άμεσα μέτρα και να κλείσει όλα τα οδοφράγματα για τους Τουρκοκύπριους. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κλεάνθους ανέφερε πως οι κάτοικοι υπόκεινται σε αφάνταστη ταλαιπωρία , εκφράζοντας την ετοιμότητα των κατοίκων της περιοχής για δυναμικές κινητοποιήσεις. 

Ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, ανέφερε πως πριν από λίγο στο οδόφραγμα του Αστρομερίτη ήταν πέντε με έξι οχήματα  και λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους που επέστρεφαν από τις εργασίες τους και  δεν τους  επετράπη η  είσοδος με αποτέλεσμα να  ξεκινήσουν την επιστροφή μέσω του δασικού δρόμου Κάμπου- Ορκόντα.

“Μη έχοντας άλλες επιλογές θα αντιδράσουμε και εμείς δυναμικά” συμπλήρωσε.

Δυστυχώς σημείωσε με βάση των νέων οδηγιών για την είσοδο στο ψευδοκράτος που εξέδωσε το λεγόμενο « υπουργείο υγείας», ζητούν τεστ PCR για τον κορωνοϊό  από τους κατοίκους της περιοχής που μεταβαίνουν στις δουλειές τους για κάθε διέλευση και κάθε 72 ώρες.

Αυτό, όπως εξήγησε , ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας είναι αδύνατο να συμβεί γιατί εξυπακούει, όπως είπε, τεράστιο κόστος και ταλαιπωρία. Είναι αδιανόητο την στιγμή που δεν επιτρέπεται στους κατοίκους της Τηλλυρίας να μεταβαίνουν στις εργασίες τους, την ίδια στιγμή να επιτρέπεται η προκλητική διέλευση των Τούρκων διαμέσου της κοινότητας για τον ανεφοδιασμό του στρατού στα Κόκκινα και την αντικατάσταση των στρατιωτών οι οποίοι μεταβαίνουν με λεωφορεία.

Δυστυχώς συνέχισε, το νέο διάταγμα των Τουρκοκυπρίων έχει τεθεί σε ισχύ από σήμερα.  

Εμείς πρόσθεσε,  είχαμε ενταχθεί σε ειδική κατηγορία σύμφωνα με την οποία απαιτείτο το τεστ με αρνητική ένδειξη μόνο μια φορά.

Ωστόσο τώρα  σημείωσε, βάσει του νέου διατάγματος, μπορούν να εισέρχονται στο ψευδοκράτος χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα νοουμένου ότι το τεστ PCR για τον κορωνοϊό είναι αρνητικό και διενεργήθηκε εντός 72 ωρών. Η ταλαιπωρία ως εκ τούτου πρόσθεσε, συνεχίζεται για τους κατοίκους της ακριτικής Τηλλυρίας, διατρανώνοντας ωστόσο την θέση τους ότι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. 

Ο κ. Κλεάνθους είπε πως με το άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη οι κάτοικοι της περιοχής εξυπηρετήθηκαν περίπου μια εβδομάδα και εκ νέου η κατάσταση ανατρέπεται.

Κάλεσε παράλληλα τον ΠτΔ και την κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα με μέτρα προς τους Τ/κ για να λυθεί το θέμα.

Όπως ανέφερε δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τους κατοίκους της περιοχής  από το να ανοίξουν  ή να κλείσουν τα οδοφράγματα , προσθέτοντας πως η περιοχή τους ταλαιπωρείται εδώ και μια εξηνταετία. 

ΚΥΠΕ

Home