Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Την άλλη εβδομάδα η έκθεση των Βρετανών εμπειρογνωμόνων

Offsite Team -
03.05.2019 - 15:59

Την άλλη εβδομάδα η έκθεση των Βρετανών εμπειρογνωμόνων

Thumbnail
Συνεχίζεται η συνεργασία με ανακριτές

Οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι αναχωρούν σήμερα από την Κύπρο, θα ετοιμάσουν έκθεση με τα ευρήματα και τις διαπιστώσεις τους σε σχέση με τις υποθέσεις των φόνων γυναικών και παιδιών, που ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς φέρεται να διέπραξε, την οποία θα υποβάλουν την ερχόμενη βδομάδα στην κυπριακή Αστυνομία.

 

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως οι εμπειρογνώμονες του National Crime Agency του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεχίσουν, και μετά την αναχώρησή τους από το νησί, να βρίσκονται σε επαφή με την ανακριτική ομάδα.  Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί για όσο χρόνο χρειαστεί, είπε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή.

 

Κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, όπου έφθασαν τη Δευτέρα του Πάσχα, οι πέντε Βρετανοί εμπειρογνώμονες είχαν συναντήσεις με την ηγεσία της Αστυνομίας και την ανακριτική ομάδα και επισκέφθηκαν τα τέσσερα σημεία όπου διεξήχθησαν ή διεξάγονται έρευνες, δηλαδή το μεταλλείο Μιτσερού, την Κόκκινη Λίμνη, τη Λίμνη Μεμί και το πεδίο βολής Ορούντας.

 

Επίσης, ο ιατροδικαστής μέλος της ομάδας των Βρετανών εμπειρογνωμόνων συμμετείχε στη διενέργεια νεκροτομών, σε συνεργασία με Κύπριους ιατροδικαστές, επί των σορών των δολοφονημένων γυναικών που εντοπίστηκαν μέχρι σήμερα.  

Η ομάδα των Βρετανών περιλάμβανε ιατροδικαστή, κλινικό ψυχολόγο, ειδικό σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, ειδικό ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και ειδικό εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.

Home