Την ανισότητα των φύλων συζήτησαν Cyprus Olympians & Ι. Αντωνίου

Την ανισότητα των φύλων συζήτησαν Cyprus Olympians & Ι. Αντωνίου

Την ανισότητα των φύλων συζήτησαν Cyprus Olympians και Επίτροπος Ισότητας των Δύο Φύλων

Η ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της Κυπριακής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Cyprus Olympians) με την Επίτροπο Ισότητας των Δύο Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου, χθες.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση των Cyprus Olympians, συμμετείχαν ο Πρόεδρος τους Κώστας Παπακώστας συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Διευθυντή Δημήτρη Αραούζο και την Friend of the Olympians Κάλλη Χατζηιωσήφ.

«Βασικά θέματα που συζητήθηκαν είχαν ως βάση το γεγονός της ανισότητας που υπάρχει μεταξύ των δύο φύλων στο ευρύ φάσμα της κοινωνίας και πιο συγκεκριμένα στον χώρο του Αθλητισμού, ιδιαιτέρως δε στα κέντρα λήψης αποφάσεων», αναφέρεται.

 

Τονίστηκε εκ μέρους της οργάνωσης ότι υπάρχουν 36 Κύπριες γυναίκες Olympians σε σύνολο 121 Κύπριων Olympians, εκ των οποίων ελάχιστος αριθμός κατέχουν θέση σε κέντρα λήψης αποφάσεων και η προσπάθεια είναι η σημαντική αύξηση και εκπροσώπηση γυναικών σε όλο το φάσμα του Αθλητισμού. Την στήριξή της εξέφρασε η κ. Αντωνίου τόσο σε ό,τι αφορά τις δράσεις της όσο και στην προώθηση από κοινού δράσεων για την εξάλειψη και επίτευξη της ισότητας των δύο φύλων στον Αθλητισμό.

ΚΥΠΕ

Home