Την Τετάρτη στην Επ. Παιδείας το θέμα Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης

Την Τετάρτη στην Επ. Παιδείας το θέμα Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης

Όσα θα συζητηθούν στην Επιτροπή Παιδείας

Τα προβλήματα που προκύπτουν από τις προωθούμενες αλλαγές σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης (ΟΑΠ), είναι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, στην συνεδρία της Τετάρτης, 28 Αυγούστου 2019.  

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της Επιτροπής, στις 08.30 τα μέλη της Επιτροπής θα συζητήσουν διαδικαστικά θέματα, θα προχωρήσουν σε εγγραφή θεμάτων με τη διαδικασία του αυτεπαγγέλτου και θα γίνει διαβούλευση για την κατάρτιση της ημερήσιας διάταξης της επόμενης συνεδρίας της Επιτροπής.

 

Στη συνέχεια, τα μέλη της Επιτροπής θα τοποθετηθούν επί του θέματος του «Ο περί Ιδιωτικών Σχολείων Νόμος του 2017.

               

Ακολούθως, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού θα ενημερωθεί από τους αρμοδίους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι φοιτητές του εξωτερικού, για τα προβλήματα που προκύπτουν από τις προωθούμενες αλλαγές σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης (ΟΑΠ), για την ετοιμότητα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε σχέση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα που ενδεχομένως να υπάρξουν, για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων.

 

Επιπρόσθετα, θα συνεχιστεί η συζήτηση για το Ο περί Σχολικού Εκφοβισμού και Ενδοσχολικής Βίας στη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση (Μέτρα Αντιμετώπισης) Νόμος του 2019 (Πρόταση νόμου των κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη, Αννίτας Δημητρίου, Γιώργου Κάρουλλα και Δημήτρη Δημητρίου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού και Παύλου Μυλωνά εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος).  

Στη συνεδρίαση κλήθηκε να παραστεί ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κώστας Χαμπιαούρης .  

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Παιδείας θα παραθέσει αύριο Παρασκευή, στις 12.00, στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα την αναδόμηση των Υπηρεσιών του Υπουργείου για τα θέματα της πρόληψης και αντιμετώπισης της Βίας και της Παραβατικότητας στα σχολεία.  

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, σχετικά με τη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής την ερχόμενη, Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019, έγραψε, μεταξύ άλλων, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ότι «όπως υπεύθυνα και τεκμηριωμένα έχουμε τονίσει κατ` επανάληψη, όλα έγιναν τόσο πρόχειρα, βιαστικά και ετσιθελικά για λόγους που δεν έχουμε αντιληφθεί, πέρα από την γνωστή πλέον νοοτροπία στο ΥΠΠΑΝ».  

«Έχουμε υποχρέωση να είμαστε ειλικρινείς και να μην κάνουμε πλάτες σε οτιδήποτε θεωρούμε στρέβλωση και σκάνδαλο. Κι ας λένε κάποιοι τα δικά τους. Η αλήθεια θα διαφανεί και την Τετάρτη στη Βουλή. Ελπίζω το ΥΠΠΑΝ να καταθέσει την Έρευνα του ΚΕΕΑ (Ιούλιος 2019) και την Έκθεση της Επιτροπής Κουτσελίνη (2017)», προσθέτει.  

Home