Τίποτα δεδομένο για το άνοιγμα νηπιαγωγείων

Τίποτα δεδομένο για το άνοιγμα νηπιαγωγείων

Στην πολιτεία η απόφαση

Τίποτα δε φαίνεται να είναι δεδομένο για το άνοιγμα των νηπιαγωγείων, παρά τις απόψεις και εισηγήσεις των επιδημιολόγων, καθώς ακόμα δεν πάρθηκαν οι τελικές αποφάσεις από μέρους της Κυβέρνησης. 

Συγκεκριμένα, παρά το ότι τις προηγούμενες μέρες μέλη της επιδημιολογικής ομάδας δήλωσαν ότι δίνουν την έγκριση τους για την επιστροφή στα νηπιαγωγεία, την τελική απόφαση αναμένεται να πάρει η Κυβέρνηση, η οποία εκτός τους επιδημιολογικούς παράγοντες λαμβάνει υπόψη της και άλλους παράγοντες που θα επιτρέψουν την επιστροφή. 

Όπως σημείωσαν στην offsite αρμόδιες κυβερνητικές πηγές τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο για τα νηπιαγωγεία και το ενδεχόμενο άνοιγμα τους. Το θέμα συζητείται μεταξύ της επιδημιολογικής ομάδας η οποία άλλωστε έχει ως εντολή για εξέταση όλων των ενδεχομένων και υποβολής σχετικών εισηγήσεων. 

Η τελική απόφαση ωστόσο παραμένει στην κυβέρνηση και στο υπουργικό συμβούλιο, κάτι που συνεπάγεται, πως ακόμη και οι επιδημιολόγοι να εισηγηθούν το άνοιγμα των νηπιαγωγείων σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, αυτό δεν σημαίνει, ότι η απόφαση θα είναι αυτή, αφού το Υπουργικό Συμβούλιο ζυγίζει και εξετάζει όλα τα δεδομένα και τις παραμέτρους οι οποίες άλλωστε ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με το θέμα του κορωνοϊού. 

Ως γνωστό οι επιδημιολόγοι φαίνεται να εισηγούνται την 9η Ιουνίου αλλά αυτό αναμένεται ότι θα συζητηθεί εκτενέστερα στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη 2/6.

Πάντως τα ζητήματα αυτά και οι όποιες πληροφορίες αφορούν ζητήματα τέτοιου είδους δεν πρέπει να θεωρούνται και ως τελεσίδικες διότι άλλωστε τα δεδομένα, αλλάζουν καθημερινώς. 

Όπως δήλωσε στην Offsite, ο Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, σύμφωνα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μέχρι στιγμής, μπορούν να ανοίξουν τα νηπιαγωγεία. “Αυτό που δεν είπαμε εμείς είναι το πότε” δήλωσε υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι από μέρους τους έδωσαν το “ΟΚ”, αλλά αυτό που λείπει είναι η ημερομηνία που αυτή θα δώσει ο Πρόεδρος, ο Υπουργός Υγείας και ο Υπουργός Παιδείας, καθώς είναι οι εμπλεκόμενοι από μέρους της Κυβέρνησης.

Όπως όλα δείχνουν την Τρίτη(02/06) κατά την σύσκεψη με την Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή στο Προεδρικό υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, το θέμα των νηπιαγωγείων θα συζητηθεί εκ νέου με στόχο τη λήψη απόφασης, ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσει για έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο. 

Home