Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τ/κ διαμαρτυρήθηκαν κατά ΚΔ για εμπόδια στα οδοφράγματα

Offsite Team -
17.07.2020

Τ/κ διαμαρτυρήθηκαν κατά ΚΔ για εμπόδια στα οδοφράγματα

Thumbnail
οι τ/κ οργανώσεις διαμαρτύρονται για «παράνομα και αυθαίρετα», όπως ισχυρίζονται, εμπόδια από την ΚΔ στα οδοφράγματα

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου 17 τουρκοκυπριακές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο, για εμπόδια, όπως ισχυρίζονται, που θέτει η Κυπριακή Δημοκρατία στα οδοφράγματα.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για Ios <<<  

 Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, οι τ/κ οργανώσεις διαμαρτύρονται για «παράνομα και αυθαίρετα», όπως ισχυρίζονται, εμπόδια από την Κυπριακή Δημοκρατία στα οδοφράγματα. Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό όπου αναγράφονταν μεταξύ άλλων, «Όχι άλλη απομόνωση, αρκετά», «Ο κανονισμός της πράσινης γραμμής είναι κανονισμός της ΕΕ», «σταματήστε την οικονομική ασφυξία», «σταματήστε να εφαρμόζετε μονομερείς αποφάσεις» και «αφήστε μας να επιβιώσουμε».

Σε διακήρυξη τους, οι 17 τ/κ οργανώσεις αναφέρουν ότι η απόφαση της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης, όπως αποκαλούν την Κυπριακή Δημοκρατία, σε σχέση με τα οδοφράγματα και «η απόφαση να αποφευχθεί η μετάβαση πολιτών της ΕΕ στην Βόρεια Κύπρο πλήττει (βλάπτει) τον αγώνα μας για την προστασία των οικονομικών περιουσιακών στοιχείων στη Βόρεια Κύπρο, επηρεάζοντας έτσι αρνητικά την καταπολέμηση της επιδημίας».  

«Αυτή η στάση είναι απάνθρωπη και πρέπει να καταδικαστεί: Την καταδικάζουμε», αναφέρουν.

Αναφέρουν επίσης ότι  ύπαρξη ενός προβλήματος που υπάρχει στην Κύπρο από το 1963 είναι γνωστή σε όλους, και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, ειδικά τα Ηνωμένα Έθνη, και τα μεγάλα κράτη αναμένουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση σε αυτό το πρόβλημα μέσω διαπραγματεύσεων και ισχυρίζονται ότι αυτή και παρόμοιες αυθαίρετες πρακτικές της ελληνοκυπριακής πλευράς αποτελούν μεγάλο πλήγμα για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα.

Οι οργανώσεις καλούν τους αρμόδιους οργανισμούς και κράτη, ειδικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, να ακούσουν τη φωνή των Τ/κ και να καταβάλουν προσπάθειες για άρση της «απομόνωσης» τους.  

«Η απομόνωση» των Τ/κ πρέπει να τερματιστεί αμέσως «για να εξασφαλιστεί λύση στην Κύπρο και σταθερότητα στην περιοχή μας», αναφέρουν στην κοινή διακήρυξη τους.

ΚΥΠΕ

Home