Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τ/κ για χαλλούμι: Οι Ε/κ πάντοτε επιλέγουν τον δρόμο σφετερισμού

Offsite Team -
07.02.2020 - 22:08

Τ/κ για χαλλούμι: Οι Ε/κ πάντοτε επιλέγουν τον δρόμο σφετερισμού

Thumbnail
Νομικό αγώνα κατά της κατοχύρωσης του χαλουμιού στο ΗΒ ζητά το τ/κ επιμελητήριο

Νομικό αγώνα κατά της κατοχύρωσης του χαλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητά το τουρκοκυπριακό βιομηχανικό επιμελητήριο και προειδοποιεί ότι οι Τουρκοκύπριοι θα χάσουν την υπόθεση σε περίπτωση που δεν υπάρξει συλλογική προσπάθεια στο θέμα.  

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο παράνομος Bayrak μεταδίδει ότι το επιμελητήριο παρακολουθεί με μεγάλη λύπη την κατοχύρωση του χαλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο εκ μέρους των «ελληνοκυπριακών αρχών», όπως αναφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία σε γραπτή ανακοίνωση του τ/κ επιμελητηρίου, ενώ κάνει λόγο και για «αποκλεισμό των Τουρκοκυπρίων».

 

Το επιμελητήριο λέει ότι οι κυπριακές αρχές, αντί για διαμοιρασμού του «χαλουμιού/χελίμ» που αποτελεί κοινό πολιτιστικό προϊόν των κοινοτήτων στην Κύπρο, «πάντοτε επιλέγουν τον δρόμο του σφετερισμού».

Εκφράζει παράλληλα την πεποίθηση ότι οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να διεξάγουν «κάθε είδους νομικό αγώνα» κατά της κατοχύρωσης του χαλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο και ζητά από την «προεδρία της δημοκρατίας», την «προεδρία της βουλής», την «κυβέρνηση» και την «αντιπολίτευση» να παραμερίσουν τις «προεδρικές εκλογές» και άλλες παρόμοιες διαδικασίες για χάρη του χαλουμιού, το οποίο θεωρείται «εθνική υπόθεση».

ΚΥΠΕ

 

Home