Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τ/κ πλευρά: Οι Ε/κ μετέφεραν το θέμα καυσίμων σε διεθνές σκηνικό

Offsite Team -
29.08.2022 - 15:39

Τ/κ πλευρά: Οι Ε/κ μετέφεραν το θέμα καυσίμων σε διεθνές σκηνικό

Η τ/κ πλευρά δεν παρεμβαίνει σε όσους ψωνίζουν στις ελεύθερες περιοχές, λέει ο «πρωθυπουργός»

«Εμείς δεν παρεμβαίνουμε στους πολίτες μας που ψωνίζουν» στις ελεύθερες περιοχές, δήλωσε ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ, ο οποίος τοποθετήθηκε για την προμήθεια καυσίμων των Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα. Ο κ. Ουστέλ πρόσθεσε ότι η ε/κ πλευρά μετέφερε το ζήτημα στο διεθνές σκηνικό.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Μιλώντας στον παράνομο «Μπαϊράκ», ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι η τ/κ πλευρά προχωρά στην λήψη νέων πρωτοβουλιών στα οδοφράγματα, με τα οποία θα επιχειρηθεί η αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στα κατεχόμενα από τα καύσιμα

Σχετικά με την ενοποίηση των κατεχόμενων «δήμων», ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι «οι περισσότεροι από αυτούς έχουν προβλήματα. Ο κόσμος αλλάζει. Η μητέρα πατρίδα Τουρκία αλλάζει. Η νότια Κύπρος [Σ.Σ ελεύθερες περιοχές] αλλάζει. Από το 2008, δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στο νόμο για τους δήμους. Θα το κάνουμε αυτό. Οι δήμοι δεν θα κλείσουν, αλλά θα συγχωνευθούν- έτσι, θα αυξηθεί η ποιότητα των υπηρεσιών».

Ο κ. Ουστέλ ανάφερε ακόμη ότι το θέμα στο οποίο δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν με την αντιπολίτευση ήταν η αναβολή της ημερομηνίας των «δημοτικών εκλογών» και ότι μετέφεραν την ημερομηνία αυτή για τον Νοέμβριο. Έτσι οι «εκλογές» θα διεξαχθούν την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου.

Ο κ. Ουστέλ εστίασε και στην ενεργειακή κρίση στα κατεχόμενα αναφέροντας τα εξής: «Εκτός από τα διαρθρωτικά προβλήματα στην αρχή ηλεκτρισμού (Kıb-Tek), έχουμε και το πρόβλημα των καυσίμων. Εξετάζουμε ένα προς ένα τα προβλήματα αυτά. Φέραμε φίλους από την τουρκική Αρχή Ηλεκτρισμού και διεξάγουν έρευνα στην μονάδα παραγωγής Τεκνέτζικ (κατεχόμενη Κερύνεια). Πρέπει να εξαλείψουμε τα διαρθρωτικά προβλήματα της αρχής ηλεκτρισμού. Για το σκοπό αυτό, χρειαζόμαστε έναν νέο νόμο. Η αρχή ηλεκτρισμού είναι ένα από τα όργανα με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Υπάρχουν προβλήματα τόσο σε διοικητικά θέματα, όσο και σε θέματα καυσίμων και μηχανικών».

Home