Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τμ. Δασών: Σύμβαση για χρήση ελικοπτέρων για κατάσβεση πυρκαγιών

Offsite Team -
10.05.2019

Τμ. Δασών: Σύμβαση για χρήση ελικοπτέρων για κατάσβεση πυρκαγιών

Thumbnail
Ετοιμάζεται αίτηση για “rescEU transition”

Σύμβαση για παροχή υπηρεσιών για την κατάσβεση πυρκαγιών με τη χρήση δύο ελικοπτέρων, τις καλοκαιρινές περιόδους των ετών 2019 και 2020, με δικαίωμα προαίρεσης και για το 2021, υπεγράφη στις 7 Μαΐου, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται αίτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ένταξη των ελικοπτέρων στον μηχανισμό “rescEU transition”.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Σύμβαση, αποτέλεσμα του Διαγωνισμού ΤΔ 32/2019, υπεγράφη από τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών Χαράλαμπο Αλεξάνδρου και, εκ μέρους της εταιρείας PERMELIA LTD, τον Μάριο Παναγιώτου.

 

Το ποσό που θα καταβληθεί θα ανέλθει σε €1.599.250 χωρίς ΦΠΑ ετησίως. Αν και ελαφρώς χαμηλότερο, ουσιαστικά είναι το ίδιο με τη Σύμβαση των παλαιότερων χρόνων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Δασών θα έχει τη διαχείριση της Σύμβασης, ενώ τον επιχειρησιακό έλεγχο θα έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.  

Στο μεταξύ, ετοιμάζεται και θα υποβληθεί αίτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ένταξη των δύο εκμισθωμένων ελικοπτέρων πυρόσβεσης στο νεοσύστατο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την επωνυμία “rescEU transition”. Ο μηχανισμός αυτός έχει δημιουργηθεί με σκοπό την έγκαιρη και αποτελεσματική ανταπόκριση για βοήθεια με εναέρια μέσα πυρόσβεσης, από χώρες κράτη μέλη της ΕΕ που θα ενταχθούν στον μηχανισμό, σε χώρες οι οποίες κατά την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο θα αντιμετωπίσουν μεγάλες δασικές πυρκαγιές και θα έχουν ανάγκη από βοήθεια.  

Με την ένταξη στον μηχανισμό αυτό, η Κυπριακή Δημοκρατία θα εξασφαλίσει οικονομική ενίσχυση και για πρώτη φορά θα καλύψει σημαντικό μέρος του κόστους της Σύμβασης που μπορεί να ανέλθει σε ποσοστό μέχρι το 75%.

Home