Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τμ. Γεωλογικής Επισκόπησης: Αισθητός ο σεισμός σε όλη την Κύπρο

Offsite Team -
27.04.2022

Τμ. Γεωλογικής Επισκόπησης: Αισθητός ο σεισμός σε όλη την Κύπρο

Ακολούθησε και μετασεισμός

Aισθητή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης με επίκεντρο 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάφου στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου Πάφου - Μανδριών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος  Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος  την Τρίτη 26 Απριλίου 2022 και ώρα 22:11 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος σεισμός μεγέθους M=4.7 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Όπως αναφέρεται ο σεισμός είχε επίκεντρο στο χερσαίο χώρο, 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης της Πάφου, στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου Πάφου - Μανδριών, με εστιακό βάθος 20 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο, ενώ έντονα  αισθητός ήταν στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού, και ελαφρά αισθητός στην επαρχίες Λευκωσίας, Κερύνειας, Λάρνακας και Αμμοχώστου. Έγινε επίσης αντιληπτός στο Λίβανο, το Ισραήλ και τη Νότια Τουρκία.

Μετασεισμική ακολουθία βρίσκεται σε εξέλιξη, με έναν αισθητό σεισμό μέχρι στιγμής (23:02).

Το φαινόμενο, προστίθεται στην ανακοίνωση,  παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης .

Επισημαίνεται τέλος πως η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy και http://www.moa.gov.cy/gsd και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.

1

ΚΥΠΕ

Home