Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τον Οκτώβριο θα έχουμε Α’ Βοήθειες για παιδιά στο Μακάρειο

Offsite Team -
21.05.2022 - 06:30

Τον Οκτώβριο θα έχουμε Α’ Βοήθειες για παιδιά στο Μακάρειο

Μπήκε το νερό στο αυλάκι - Στο ψάξιμο για γιατρούς ο ΟΚΥπΥ

Ένας από τους στόχους το υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα υλοποιείται. Το ερχόμενο φθινόπωρο, η Κύπρος θα αποκτήσει Πρώτες Βοήθειες για παιδιά. Ο υπουργός ήθελε πάση θυσία ο στόχος αυτός να πάρει σάρκα και οστά. Αφού συναντήθηκε με αρμόδιους φορείς, ανταλλάχθηκαν απόψεις και ιδέες η απόφαση λήφθηκε. 

Για αρχή οι Πρώτες Βοήθειες θα στεγαστούν σε υφιστάμενο χώρο του Μακάρειου Νοσοκομείου και σε μεταγενέστερο στάδιο θα ανεγερθεί νέο κτίριο στο οποίο θα στεγαστούν μαζί με άλλες σημαντικές κλινικές.

Σημειώνεται πως η Κύπρος, είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν διαθέτει Τμήμα Πρώτων Βοηθειών αποκλειστικά για παιδιά. 

Αρμόδια πηγή του υπουργείου Υγείας ανέφερε στην Offsite πως ο ΟΚΥπΥ παρουσίασε στον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χατζηπαντέλα το πλάνο του για τις Πρώτες Βοήθειες.

Τον Σεπτέμβριο, και αφού δοθεί η έγκριση για συμπληρωματικό προϋπολογισμό από την Βουλή, ο ΟΚΥπΥ αναμένεται να ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για εξεύρεση γιατρών οι οποίοι θα στελεχώνουν τις Πρώτες Βοήθειες.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να προσληφθούν: 6 παιδίατροι, 3 παιδοχειρούργοι, 3 αναισθησιολόγοι, 3 ακτινολόγοι, 6 ακτινογράφοι αλλά και γραφείς και λοιπό προσωπικό. 

Από πλευράς ΟΚΥπΥ μας λέχθηκε πως θα καταβάλλουν προσπάθειες ώστε τον ερχόμενο Οκτώβριο να λειτουργήσουν οι Πρώτες Βοήθειες στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Home