Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τουρκία: Χτίζει στρατιωτικό νοσοκομείο στα κατεχόμενα

Offsite Team -
06.04.2022 - 19:11

Τουρκία: Χτίζει στρατιωτικό νοσοκομείο στα κατεχόμενα

Το «υπουργικό συμβούλιο» αποφάσισε να δημοσιευθεί στην «επίσημη εφημερίδα» το πρωτόκολλο ανάμεσα στην «τδβκ» και την Τουρκία για ανέγερση ενός νέου στρατιωτικού νοσοκομείου στην κατεχόμενη Κερύνεια δυναμικότητας 100 κλινών και να γνωστοποιηθεί στη «βουλή». 

 

Το «πρωτόκολλο» είχε υπογραφεί στις 6 Ιανουαρίου 2021 στην Άγκυρα και στις 23 Νοεμβρίου 2021 στην κατεχόμενη Λευκωσία εκ μέρους της τότε λεγόμενης υπουργού συγκοινωνιών, Ρεσμιγιέ Τζαναλτάι και του Τούρκου Υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κάτω από τη «συμφωνία οικονομικής και δημοσιονομικής συνεργασίας» ανάμεσα στην Τουρκία και το ψευδοκράτος για το 2021, που υπογράφηκε στις 3 Μαρτίου 2021.

 

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το στρατιωτικό νοσοκομείο θα ανεγερθεί πάνω σε γη την οποία χρησιμοποιεί ο τουρκικός κατοχικός στρατός. Ο συντονισμός και η έγκριση των έργων και των διαδικασιών θα γίνεται από την «τδβκ», ενώ οι έλεγχοι και οι επιθεωρήσεις θα διεξάγονται από το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας σε συνεργασία και συντονισμό με το «αρμόδιο υπουργείο» του καθεστώτος.

 

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ή/και η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο θα μπορεί να χρησιμοποιήσει προσωπικό, υλικά και μηχανήματα τόσο από το εξωτερικό όσο και από τα κατεχόμενα.

 

Το λεγόμενο υπουργείο συγκοινωνιών υποχρεούται να εξασφαλίσει εγκαίρως τις «άδειες παραμονής» και εργασίας για το προσωπικό που θα απασχοληθεί στο έργο καθώς και τις «άδειες» για τις υποδομές, τις επικοινωνίες, τον ηλεκτρισμό, το νερό και τους δρόμους. Το καθεστώς υποχρεούται επίσης να καταβάλει τα έξοδα για τις «άδειες εργασίας» και άλλα έξοδα του συνόλου του προσωπικού του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας και/ή της εταιρείας που θα αναλάβει το έργο και να απαλλάξει από φόρους τα υλικά, τον εξοπλισμό και τα μηχανήματα που θα έρθουν από το εξωτερικό για να χρησιμοποιηθούν στην ανέγερση της οικοδομής.  

ΚΥΠΕ

Home