Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τους κάλεσε όλους Προεδρικό για την διαφθορά στο ποδόσφαιρο ο ΠτΔ

Offsite Team -
29.01.2020 - 12:19

Τους κάλεσε όλους Προεδρικό για την διαφθορά στο ποδόσφαιρο ο ΠτΔ

Thumbnail
Πότε θα γίνει η σύσκεψη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί για άλλη μια φορά οποιονδήποτε κατέχει στοιχεία και προβαίνει σε καταγγελίες για παράνομες ενέργειες στον χώρο του ποδοσφαίρου να συνεργαστεί με τις διωκτικές Αρχές, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει στις 7 Φεβρουαρίου ευρείας σύσκεψης για την κατάσταση στα γήπεδα ποδοσφαίρου, σε σχέση με την εφαρμογή των προνοιών της νομοθεσίας για την κάρτα φιλάθλου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της σύσκεψης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ζητήσει και πλήρη ενημέρωση από τις διωκτικές Αρχές, αλλά και τις αρμόδιες Αρχές του ποδοσφαίρου για τις διαδικασίες και ενέργειες αναφορικά με την προσπάθεια πάταξης και εξάλειψης της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Ως γνωστό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προ ημερών κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΕΑΚ για τους άριστους αθλητές, λαμβάνοντας υπόψη τους 80 τόσους κόκκινους φακέλους για υποψία χειραγωγημένων αγώνων στο ποδόσφαιρων, που εστάλησαν από την ΟΥΕΦΑ τα τελευταία χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη τις βομβιστικές ενέργειες κατά ανθρώπων του ποδοσφαίρου, αλλά και τις καταγγελίες παραγόντων ομάδων, προέβη στη δήλωση για την αναγκαιότητα κάθαρσης στο ποδόσφαιρο η οποία κάθαρση θα πρέπει να επέλθει μέσα από τις δέουσες ενέργειες και διαδικασίες των θεσμοθετημένων Οργάνων και Αρχών, όπως προνοείται εξάλλου από τις νομοθεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Για αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί για άλλη μια φορά οποιονδήποτε κατέχει στοιχεία και προβαίνει σε καταγγελίες για τέτοιες παράνομες ενέργειες, να συνεργαστεί με τις διωκτικές Αρχές, έτσι ώστε να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η Πολιτεία διαβεβαιώνει ότι θα παρέχει τη μέγιστη δυνατή προστασία σε οποιονδήποτε συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση».

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των συναντήσεων με κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η σύσκεψη αυτή είχε προγραμματιστεί πριν την επίσκεψη των εκπροσώπων της ΟΥΕΦΑ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τύχει ενημέρωσης από τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις συναντήσεις και τις συσκέψεις που είχε».

Home