Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τράγκολας: Κάτι εντοπίστηκε στο Ξυλιάτο-2 αντικείμενα στο Μιτσερό

Offsite Team -
27.04.2019

Τράγκολας: Κάτι εντοπίστηκε στο Ξυλιάτο-2 αντικείμενα στο Μιτσερό

Thumbnail
Νέες εξελίξεις

Δύο αντικείμενα εντοπίστηκαν από τις έρευνες που διεξάγονται στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, τα οποία και θα ανασυρθούν αύριο, δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, σημειώνοντας παράλληλα ότι αύριο θα συνεχιστούν και οι έρευνες για το τρίτο αντικείμενο που αναζητείται καθώς και στη λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο.

 

«Η ρομποτική κάμερα έχει εντοπίσει δύο αντικείμενα τα οποία κινούν εύλογες υποψίες ότι είναι τα αντικείμενα τα οποία αναζητούσαμε», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Τράγκολας από τον χώρο της Κόκκινης Λίμνης.

 

Αυτό που έγινε στην συνέχεια, πρόσθεσε, «ήταν η σηματοδότηση των αντικειμένων, ούτως ώστε αύριο, γύρω στις 1000 το πρωί, να αρχίσει η διαδικασία ανάσυρσης τους προκειμένου να διαπιστωθεί για ποια πράγματα πρόκειται».

 

Στη λίμνη στο Ξυλιάτο, είπε, «συνεχίζονται οι έρευνες», προσθέτοντας ότι «δεν είχαμε κανένα αποτέλεσμα στη λίμνη στο Ξυλίατο».  

Σε ερώτηση αν θα συνεχιστούν εκεί οι έρευνες και αύριο απάντησε ότι «παράλληλα με εδώ θα συνεχιστούν και στο Ξυλιάτο οι έρευνες».        

 

Σε ερώτηση αν επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για δύο ταξιδιωτικές βαλίτσες είπε «αυτά αναζητούσαμε».  

Σε ερώτηση αν θα κοιτάξει και σε άλλο σημείο που υπέδειξε ο ύποπτος για να δουν αν υπάρχει κάτι, ο κ. Τράγκολας απάντησε ότι «θα συνεχίσουμε τις έρευνες για να βρούμε και το τρίτο αντικείμενο».  

Επικεντρωνόμαστε σε συγκεκριμένα σημεία, είπε απαντώντας σε άλλη ερώτηση. Επανέλαβε ότι για τα δύο αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί θα γίνει προσπάθεια ανάσυρσης τους αύριο.  

Επίσης, διευκρίνισε, «αναμένουμε απόψε μέχρι αύριο το πρωί τα αποτελέσματα της ποιότητας του νερού εκ νέου, καθότι είναι πολύ καθοριστικό στοιχείο αφού έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια των δυτών».  Γιατί, πρόσθεσε, «ανάλογα με την ποιότητα του νερού ανάλογη θα είναι και η στολή του δύτη που θα φορέσει μαζί με το σκάφανδρο κεφαλής που θα τοποθετείται με αέρα από την ξηρά».  

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι το σχέδιο δράσης είναι να μπει σκάφανδρο και να ανασυρθούν τα δύο αντικείμενα απάντησε: «Ναι, εάν χρειαστεί θα καταδυθεί καθότι τα αντικείμενα δεν έχουν ανευρεθεί σε μεγάλο βαθμό».  

Σε ερώτηση ακόμα και αν δεν εντοπιστεί το τρίτο αντικείμενο θα ανασυρθούν αύριο τα δύο που έχουν εντοπιστεί είπε «ασφαλώς, ο σκοπός είναι να ανασυρθούν αυτά τα οποία έχουμε βρει και θα γίνει στη συνέχεια έρευνα πάλι με την ρομποτική κάμερα και για το τρίτο (αντικείμενο) μέχρι να το εντοπίσουμε και το τρίτο».  

Ερωτηθείς αν δεν έχει βρεθεί τίποτα στο Ξυλιάτο είπε ότι «κάτι βρέθηκε σήμερα το οποίο στείλαμε για εξέταση και αναμένουμε τα αποτελέσματα χωρίς να ελπίζουμε όμως σε κάτι το θετικό. Απλά εξετάζουμε κάποια πράγματα τα οποία δεν συνάδουν με το περιβάλλον εκεί».  

Σε ερώτηση πόση ώρα υπολογίζουν να διαρκέσει η επιχείρηση αύριο ανέφερε ότι θα είναι «ανάλογα με τις δυσκολίες, γιατί πρέπει με κάθε προσοχή όπως είναι τα αντικείμενα κάτω να ανασυρθούν με το ίδιο σχήμα χωρίς να αλλοιωθεί ο,τιδήποτε».

Home