Τρελαμένος κατακλυσμός: Άλλοι παραλία, αλλού καταιγίδες,πλημμύρες

Τρελαμένος κατακλυσμός: Άλλοι παραλία, αλλού καταιγίδες,πλημμύρες

Βίντεο: Με σκηνή από την περίοδο ολικού lockdown έμοιαζε η Λευκωσία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ DIGITAL: ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΔΑΜΟΥ 

Έντονη βροχόπτωση και ισχυροί άνεμοι συνέθεσαν το σκηνικό του καιρού ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος στην επαρχία και πόλη Λευκωσίας γύρω στο μεσημέρι.

Μάλιστα, η κακοκαιρία άφησε περιοχές της επαρχίας χωρίς ρεύμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αρχική πληροφόρηση από την ΑΗΚ  κλαδέματα μπλέχτηκαν σε σύρματα με αποτέλεσμα η περιοχή Άγιος Γεώργιος στα Λατσιά, καθώς και οι Άγιοι Ομολογητές να βρεθούν χωρίς ρεύμα.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση συστήνοντας την προσοχή στους οδηγούς κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λάρνακας και ιδιαίτερα στις περιοχές Λατσιών και Πέρα Χωρίου καθώς λόγω της βροχής επηρεαζόταν αρνητικά η ορατότητα. Ελαφριά βροχόπτωση παρατηρήθηκε και στα ψηλότερα ορεινά του Τροόδους, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται η κυκλοφορία.

Παράλληλα, αυξημένη τροχαία κίνηση παρατηρήθηκε στον αυτοκινητόδρομο Ριζοελιάς - Αεροδρομίου Λάρνακας, στην κατεύθυνση προς αεροδρόμιο. Πυκνή τροχαία κίνηση καταγράφηκε και στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Πάφου και στις δύο κατευθύνσεις, με την Αστυνομία να καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενά τους οχήματα.  

Με σκηνή από την περίοδο ολικού lockdown έμοιαζε η Λευκωσία από νωρίς το πρωί με κλειστά μαγαζιά, ελάχιστους πεζούς και λιγοστά αυτοκίνητα στους δρόμους. Οι περισσότεροι επέλεξαν όπως κάθε άλλη χρονιά, πέρα από την περσινή λόγω των περιοριστικών μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας, να παραθερίσουν σε παραλιακές περιοχές ενώ φυσικά δεν έλειψαν και κάποιοι που θέλησαν να απολαύσουν την ηρεμία της άδειας πρωτεύουσας και τα ορεινά.

Το ακριβώς αντίθετο σκηνικό στήθηκε στις παράλιες περιοχές με ντόπιους και ξένους επισκέπτες να κατακλύζουν τις παραλίες και παρά τους ανέμους που επικρατούσαν να απολαμβάνουν τη θάλασσα, τον ήλιο και το φρέσκο ψάρι. Αρκετοί είναι και αυτοί που επέλεξαν να περάσουν το τριήμερο σε ξενοδοχεία τόσο σε Αμμόχωστο και Λάρνακα όσο και Πάφο με τους ξενοδόχους ωστόσο, να κάνουν σκέψη για κλείσιμο των καταλυμάτων τους τις επόμενες μέρες λόγω της ανύπαρκτης τουριστικής κίνησης από Βρετανία.

Home