Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τριψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων - Τα δεδομένα με την καραντίνα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
05.11.2020

Τριψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων - Τα δεδομένα με την καραντίνα

Thumbnail
Με ποιον τρόπο θα υποβληθεί σε τεστ επιβεβαίωσης θετικό κρούσμα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Οι τριψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κυπρο απασχολούν τους ειδικούς και την ομάδα ιχνηλάτησης. Πολλά θα κριθούν στις επόμενες ημέρες. Όντως οι αριθμοί είναι υψηλοί και τρομάζουν. Τα θετικά κρούσματα παραμένουν σε καραντίνα (απομόνωση) για 14 ημέρες.

Η Λέκτορας, μέλος της επιστημονικής ομάδας Δρ Ζωή - Δορωθέα Πανά μιλώντας στην Offsite τόνισε ότι η διαδικασία μέσω των διεθνών οργανισμών Υγείας που εμείς εφαρμόζουμε είναι ότι ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα παραμένει σε καραντίνα για 14 ημέρες αφού πέραν του γεγονότος ότι είναι μολυσματικό αυτό το διάστημα απαιτείται για να βρεθεί αρνητικό. Εάν το ίδιο κρούσμα συνεχίσει και μετά τις 14 ημέρες μέσα από το δείγμα να είναι θετικό παραμένει σε απομόνωση άλλες εφτά ημέρες.

Στο διάστημα των 21 ημερών το κρούσμα μπορεί να βγει από την καραντίνα αφού παύει να είναι μολυσματικό.

Απασχολεί τους ειδικούς

Το θέμα των ημερών της  καραντίνας είναι κάτι που απασχολεί έντονα και την επιδημιολογική ομάδα αλλά οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα κριθεί μέσα από τις αποφάσεις του Υπουργού Υγείας.

Στην απομόνωση δεύτερο τεστ

Σε περίπτωση που ένα θετικό κρούσμα θέλει να υποβληθεί σε δεύτερο ιδιωτικό τεστ  σε διάστημα ακόμα και μιας ημέρας  από τον εντοπισμό του τότε ο έλεγχος θα γίνει στην απομόνωση αφού σε διαφορετική περίπτωση θα σπάσει την καραντίνα. 

 

Home