Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τρίτη ακροαματική διαδικασία για τον Τσερκέζ Κορκμάζ

Offsite Team -
12.04.2019

Τρίτη ακροαματική διαδικασία για τον Τσερκέζ Κορκμάζ

Thumbnail
Το δικαστήριο θα ξανά συνεδριάσει για την υπόθεση στις 16 & 24 Απριλίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστηρίο Λάρνακας η τρίτη ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης του Koύρδου Τσερκέζ Κορκμάζ στην παρουσία ένοπλων αστυνομικών. Ο Κορκμάζ συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 21 Μαρτίου βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης σχετικά με την εμπλοκή του σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σαν μάρτυρας της κεντρικής αρχής παρουσιάστηκε η Μαρία Μούντη εκπροσωπώντας το Υπουργείο Εσωτερικών η οποία παρέδωσε σαν τεκμήρια αλληλογραφία του Υπουργείου με τις Γερμανικές Αρχές με ημερομηνία 11/4/2019. Συγκεκριμένα, παρέδωσε επιστολή την οποία απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών στην Γερμανική Εισαγγελία ζητώντας διευκρινήσεις σχετικά με το ένταλμα σύλληψης του εκζητουμένου, ύστερα από προηγούμενη απαίτηση της Αρχής Υπεράσπισης. Παρέδωσε επίσης και την απάντηση των Γερμανικών Αρχών.

Ο συνήγορος του εκζητουμένου Ευστάθιος Ευσταθίου ρώτησε τη μάρτυρα κατά πόσο είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι είναι οι λόγοι που οι Γερμανικές αρχές καθυστέρησαν την έκδοση του εντάλματος σύλληψης. Η κ. Μούντη ανέφερε πως οι λόγοι ήταν καθαρά διαδικαστικοί, μέχρι δηλαδή είπε, οι γερμανικές αρχές να διερευνήσουν τις υποθέσεις στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο εκζητούμενος και τα πόσον αυτές είναι αξιόποινες ή όχι.

Στο σημείο αυτό ο κ. Ευσταθίου ρώτησε για ποιους λόγους το υπουργείο ζήτησε διευκρινήσεις αναφορικά με την καθυστέρηση και όχι διευκρινήσεις σχετικά με τις πράξεις και τα αδικήματα του Κορκμαζ λαμβάνοντας την απάντηση πως η εμπλοκή σε τρομοκρατική ενέργεια, που είναι και αυτό που αναφέρεται στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, είναι ένα από τα τριάντα δύο αδικήματα του διττού αξιόποινου κώδικα τα οποία δεν αμφισβητούνται.

Συνεχίζοντας το έργο του ως αρχή υπεράσπισης, ο κ. Ευσταθίου τόνισε πως η θέση τους είναι πως τα πολλά χρόνια που πέρασαν από τις πράξεις που καταλογίζονται στον εκζητούμενο, οι οποίες χρονικά τοποθετούνται μεταξύ του 2011 και του 2013, είναι γιατί δεν είχαν τα στοιχεία να συνδέσουν τις δραστηριότητες του εκζητουμένου με αξιόποινες πράξεις και βασίστηκαν εξ ολοκλήρου στη μαρτύρια της Τουρκίας. Στο σημείο αυτό, ανέφερε πως η ΠΚΚ, η τρομοκρατική οργάνωση στην οποίο αναφέρεται πως ανήκει ο εκζητούμενος, είναι οργάνωση που δρα στην Τουρκία.

Ανέφερε επίσης πως το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν στο οποίο ανήκει ο εκζητούμενος είναι σύλλογος ο οποίος δραστηριοποιείται νόμιμα και αδειοδοτημένα στην Γερμανία μέχρι και σήμερα, επομένως κατέληξε, η θέση της αρχής υπεράσπισης είναι πως ο εκζητούμενος δεν προέβη σε έκνομες πράξεις, ενώ πιστεύει η αρχή υπεράσπισης, όπως ανέφερε,  πως ο Κορκμαζ διώκεται καθαρά για τα πολιτικά του φρονήματα.

Το δικαστήριο θα ξανά συνεδριάσει για την υπόθεση στις 16 & 24 Απριλίου

Home