Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τσάκωσαν ήδη 40.000 οι κάμερες - Με ένα φλας έως & €450 πρόστιμο

Offsite Team -
21.03.2022

Τσάκωσαν ήδη 40.000 οι κάμερες - Με ένα φλας έως & €450 πρόστιμο

Στάλθηκαν πάνω από 1500 επιστολές για πρόστιμα - Αναλυτικά τα πρόστιμα

Συνολικά 40.000 καταγγελίες προέκυψαν μέχρι στιγμής από την 1 Ιανουαρίου που τέθηκαν σε εφαρμογή οι κάμερες τροχαίας στην πρωτεύουσα αλλά και οι κινητές κάμερες. 

Μιλώντας στην εκπομπή του ANT1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Βοηθός Υπεύθυνος Τροχαίας, Χάρης Ευριπίδου δήλωσε πως οι πλειοψηφία των καταγγελιών προκύπτουν από τις κινητές κάμερες και αφορούν την υπερβολική ταχύτητα. Μάλιστα όπως αποκάλυψε, αρκετές από τις καταγγελίες έγιναν εντός των πόλεων όπου το όριο ταχύτητας είναι 50km/h.

Πρόσθεσε πως πολλές καταγγελίες είναι για περισσότερες από μία παραβάσεις. Για παράδειγμα αρκετοί που περνούν με κόκκινο καταγγέλλονται τελικά επειδή μιλούν και στο τηλέφωνο. 

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις το πρόστιμο φθάνει και τα 450 ευρώ (300 ευρώ για το κόκκινο και τα 150 για το κινητό). 

Συνεχίζοντας ο κ. Ευριπίδου, ανέφερε πως ήδη στάλθηκαν πάνω από 1500 επιστολές για πρόστιμα και άρχισαν να πληρώνονται και πρόστιμα, ενώ τόνισε ότι σε σχέση με τις πρώτες ημέρες, μειώθηκαν αισθητά οι παραβάσεις.

Το εξώδικο αποστέλλεται στον οδηγό μέσω ταχυδρομείου και θα πρέπει να πληρώνεται εντός 30 ημερών διαφορετικά το ποσό θα αυξάνεται κατά το ήμισυ και μπορεί να πληρωθεί εντός 45 ημερών από την ημέρα της παράδοσης της επιστολής. Μετά τις 45 μέρες η υπόθεση θα παραπέμπεται στο Δικαστήριο.

Ο κ. Ευριπίδου, υποστήριξε πως οι κινητές κάμερες στοχεύουν και σε δευτερεύοντες δρόμους όπου γίνονται αρκετά τροχαία όπως είναι ο δρόμος Πλατρών-Τροόδους όπου είχαμε και θανατηφόρα το τελευταίο διάστημα.

Οδηγοί ρίχνουν πέτρες και απειλούν υπαλλήλους

Την ίδια ώρα, ο κ. Ευριπίδου αναφέρθηκε και σε κάποια δυσάρεστα περιστατικά που σημειώνονται στους δρόμους. Συγκεκριμένα ανέφερε πως οδηγοί που παρανομούν στους δρόμους και φωτογραφίζονται από τις κινητές κάμερες τροχαίας, ρίχνουν πέτρες και απειλούν τους υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρείας που διαχειρίζεται τις κάμερες.

>>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάμερες τροχαίας: Οδηγοί ρίχνουν πέτρες και απειλούν υπαλλήλους

Οι τιμές για τα πρόστιμα

1

Παραβίαση ανώτατου ορίου ταχύτητας

2

Τι γίνεται με τους βαθμούς ποινής

Υπέρβαση του ορίου ταχύτητας

3

Φωτεινοί Σηματοδότες

4

Κράνος και Ζώνη

5

Οδήγηση

6

 

 

Home