Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τσιρίδου: Οι Κυπριακές Φυλακές παράδειγμα προς μίμηση

Offsite Team -
16.11.2021 - 13:30

Τσιρίδου: Οι Κυπριακές Φυλακές παράδειγμα προς μίμηση

Κήποι, γυμναστήρια και βιβλιοθήκες στις Κεντρικές Φυλακές δίνουν το ανθρωπιστικό στίγμα της κοινωνίας μας

Την εκπομπή ''Offsite on Air'' χορηγεί η Τράπεζα Κύπρου 

Γράφει η Ξένια Προδρόμου

Μια πρωτοποριακή για τα Κυπριακά δεδομένα επίσκεψη, έκανε η Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στις Κεντρικές Φυλακές, σημείωσε στην εκπομπή Offsite on Air, η Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, και Αναπληρώτρια πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Φωτεινή Τσιρίδου, η οποία επισήμανε ότι «η Κύπρος είναι παράδειγμα προς μίμηση στην Ευρώπη για τις υποδομές της».

Η κα. Τσιρίδου ανέφερε στην εκπομπή Offsite on Air ότι κατά την επίσκεψη της η Επιτροπή Νομικών διενήργησε και συνεδρία στις Φυλακές με τους ανθρώπους που εκτίουν την ποινή τους. «Ο μόνος τρόπος για να νομοθετήσεις σωστά είναι να έχεις ιδίαν γνώση ή να γνωρίσεις από κοντά το θέμα / το πρόβλημα για να μπορέσεις να το βελτιώσεις και αυτό πράξαμε στην συγκεκριμένη περίπτωση», επεσήμανε η κα. Τσιρίδου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Κήποι, γυμναστήρια, βιβλιοθήκες και κατοικίδια στις Κεντρικές Φυλακές

Την ικανοποίηση όλων των μελών της Επιτροπής Νομικών για τις συνθήκες που επικρατούν, κατά την επίσκεψη τους στις Κεντρικές Φυλακές, εξέφρασε η κα Τσιρίδου, δίνοντας συγχαρητήρια στη διοίκηση και στο προσωπικό των Φυλακών, καθώς χάρι σε αυτούς «η Κύπρος μνημονεύεται στην Ευρώπη ως παράδειγμα προς μίμηση στο θέμα Κεντρικών Φυλακών», προσθέτοντας ότι «για να δεις τον πολιτισμό μιας χώρας πρέπει να επισκεφθείς ένα δημόσιο νοσοκομείο, ένα δημόσιο σχολείο και μια φυλακή».

Όπως ανέφερε είδαν γήπεδα, κήπους, γυμναστήρια υψηλού επιπέδου σε κάθε πτέρυγα, βιβλιοθήκες ενώ ενημερώθηκαν για τα μαθήματα που γίνονται όχι μόνο φιλολογικά αλλά και τέχνες, ώστε αφού εκτίσουν την ποινή τους να μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις γνώσεις για να εξεύρουν εργασία για την υπόλοιπη τους ζωή.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Είδαμε ακόμη ανθρώπους που έχουν τα δικά τους κατοικίδια», ανέφερε η κα. Τσιρίδου.

Αυτό που τόνισε η βουλευτής του ΔΗΣΥ είναι ότι είδαν ένα χώρο απόλυτα ταιριαστό με τις αξίες και βασικές αρχές και του ανθρωπισμού αλλά και της κοινωνιολογίας.

Τι λένε οι ίδιοι οι άνθρωποι που εκτίουν ποινή στις Κεντρικές Φυλακές

Κατά την συνεδρία που πραγματοποίησε η Επιτροπή Νομικών στην παρουσία των ανθρώπων που εκτίουν την ποινή τους, σημειώθηκε ότι είναι ικανοποιημένοι από τις συνθήκες των φυλακών. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο οποίο ταυτίζεται και η Διοίκηση των ΚΦ, είναι ο υπερπληθυσμός των φυλακών.

Η Διοίκηση των Φυλακών ίσως έχει κι άλλα προβλήματα να αναφέρει, πρόσθεσε η κα. Τσιρίδου, αλλά αυτή την στιγμή το έργο των Φυλακών εμποδίζεται από τον υπερπληθυσμό που φαίνεται να είναι εκατοντάδες.

Τέλος η κα. Τσιρίδιου αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Επιτροπής Νομικών για να προωθηθεί νομοθεσία για ηλεκτρονική επιτήρηση ώστε να αποσυμφορηθούν οι κεντρικές Φυλακές χωρίς αυτό να υπονομεύει σε καμία περίπτωση την ασφάλεια των πολιτών. 

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην εκπομπή Offsite on Air' η κα. Φωτεινή Τσιρίδου:

Την εκπομπή ''Offsite on Air'' χορηγεί η Τράπεζα Κύπρου 

Home