Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Tζιωνής: «Oι αστυνομικοί είναι βλάκες δεν θα με συλλάβουν»

Offsite Team -
05.03.2019 - 17:19

Tζιωνής: «Oι αστυνομικοί είναι βλάκες δεν θα με συλλάβουν»

Thumbnail
Έτσι φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος στον αδελφό του

Με την κατάθεση του Αστυφύλακα του ΤΑΕ Λευκωσίας Μιχαήλ Άγγελος Αρναούτ συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του ζεύγους Χατζηγεωργίου, τον περασμένο Απρίλιο στον Στρόβολο.

Καταθέτοντας ως μάρτυρας κατηγορίας, ο κ. Αρναούτ ανέφερε ότι το βράδυ του φόνου βρισκόταν σε υπηρεσία και πως μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε η Αστυνομία, μετέβη στην οικία των θυμάτων, στην οδό Ζαλόγγου, περιγράφοντας στο δικαστήριο τα όσα αντίκρισε στη σκηνή του εγκλήματος.

Ο κ. Αρναούτ αναφέρθηκε στις έρευνες που ακολούθησαν στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και στη συνάντηση που είχε το βράδυ του φόνου με τον 15χρονο γιο των θυμάτων ο οποίος, σύμφωνα με τον μάρτυρα, έδειχνε να μην πίστευε όλα όσα είχε ζήσει. Ο μάρτυρας, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο ανήλικος ήταν «μουδιασμένος, παγωμένος και χαμένος», ενώ στην κατάθεση του περιέγραψε τους δράστες και το φονικό μαχαίρι.

Ο Αστυφύλακας ανέγνωσε στο δικαστήριο κατάθεση ως επίσης και σημειώσεις του κατηγορουμένου στην υπόθεση Λευτέρη Σολωμού, σύμφωνα με τις οποίες το φόνο διέπραξε ο  ετεροθαλής αδελφός του, Λοίζος Τζιωνής, επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Ο Σολωμού φέρεται να υποστηρίζει ότι ο Τζιωνής σχεδίαζε τη διάπραξη της ληστείας εδώ και χρόνια και πως πίεζε και τον ίδιο να λάβει μέρος αλλά αρνείτο. Υποστηρίζει, επίσης, ότι ο ετεροθαλής αδελφός του ήταν αποφασισμένος να διαπράξει τη ληστεία, ακόμη κι αν χρειαζόταν να σκοτώσει. Ο Σολωμού αναφέρει ότι ο ίδιος προσπαθούσε να αποτρέψει τον Τζιωνή από το να διαπράξει το έγκλημα.

Σύμφωνα με την εκδοχή του, ο Λοΐζος Τζιωνής τους είχε πει ότι σκότωσε τα θύματα, λέγοντας τους ότι «εν πολλά πιο εύκολο να σκοτώσεις από όσο νομίζει κάποιος» και πως ο φόνος ήταν «θέλημα θεού».

Ο Σολωμού υποστηρίζει επίσης ότι ο Τζιωνής φέρεται να είχε πει ότι οι αστυνομικοί είναι «βλάκες» και πως δεν πρόκειται να το συλλάβουν, αφού νόμιζαν, όπως ισχυριζόταν, ότι το έγκλημα το είχε διαπράξει ο ανήλικος γιος των θυμάτων.  Ο Σολωμού χαρακτηρίζει τον αδελφό του «αρρωστημένο» και πως θα πρέπει να τιμωρηθεί για το έγκλημα που διέπραξε.

Η υπόθεση συνεχίζεται την ερχόμενη Πέμπτη κατά την οποία ο μάρτυρας θα τύχει αντεξέτασης από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

Home