Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ξανά στην Βουλή θέμα για να κάνουν και 2η δουλειά οι στρατιωτικοί

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
08.10.2020

Ξανά στην Βουλή θέμα για να κάνουν και 2η δουλειά οι στρατιωτικοί

Thumbnail
Προτάσεις για δυνατότητα στους στρατιωτικούς να δουλεύουν και στον ιδιωτικό τομέα αλλά και ως διαιτητές

Το ενδεχόμενο να αρθεί η απαγόρευση σε στρατιωτικούς να ασκούν επάγγελμα στον ιδιωτικό τομέα μετά από έγκριση του Υπουργού Άμυνας συζητεί σήμερα η Βουλή. Το μεσημέρι θα συζητηθούν στην αρμόδια Επιτροπή Άμυνας της Βουλής δυο σχετικές προτάσεις νόμου. Με τα υφιστάμενα δεδομένα δικαίωμα να εργάζονται εκτός Υπηρεσίας έχουν μόνο οι γιατροί της Εθνικής Φρουράς.

Η πρώτη αφορά πρόταση του βουλευτή του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Γιώργου Κάρουλλα ο οποίος επιδιώκει να αλλάξει τα δεδομένα παρέχοντας μέσω της πρότασής του την ευκαιρία σε στρατιωτικούς πάντοτε εκτός Υπηρεσίας και κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και έγκρισης του Υπουργού Άμυνας να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Ο κ. Κάρουλλας εξήγησε στην Offsite ότι ειδικότερα η πρότασή του αφορά εξειδικευμένα επαγγέλματα και τομείς του επιστημονικού τομέα που δεν καλύπτονται από ιδιώτες.

Παράλληλα, οι βουλευτές Γιώργος Προκοπίου και Μαρίνος Μουσιούττας ζητούν μέσα από την πρότασή τους να «ανάψει το πράσινο φως» ώστε να επιτρέπεται σε στρατιωτικούς να ασκούν τη διαιτησία αγώνων ποδοσφαίρου ή άλλων αθλημάτων.. Ο κ. Προκοπίου τόνισε στην Offsite ότι «η διαιτησία δεν είναι επαγγελματική στην Κύπρο, ενώ παράλληλα όσοι στρατιωτικοί είναι διαιτητές μπορούν να το ασκούν εκτός υπηρεσίας». Παράλληλα, ο κ. Προκοπίου τόνισε ότι η διαιτησία θα βοηθήσει τους στρατιωτικούς να αποκτήσουν καλύτερη φυσική κατάσταση. Αντίθετα, ο κ. Προκοπίου διαφωνεί με την πρόταση του κ. Κάρουλλα για να δοθεί η ευκαιρία σε στρατιωτικούς να εργάζονται εκτός υπηρεσίας λέγοντας ότι θα ανοίξει τον «ασκό του αιόλου» και όλοι θα επιλέγουν αυτή την οδό.

Η συνεδρία της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο Συνεδριακό Κέντρο χωρίς την παρουσία του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη και του Αρχηγού Εθνικής Φρουράς Δημόκριτου Ζερβάκη οι οποίοι την ίδια ώρα θα συναντηθούν με τον Ιταλό Υπουργό Άμυνας.

Σημειώνουμε ότι το θέμα συζητήθηκε και στο παρελθόν χωρίς όμως να προωθηθεί τελικά προς την Ολομέλεια της Βουλής. Από την συζήτηση στην Επιτροπή Άμυνας θα διαφανεί εάν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να φτάσει κάποια από τις δύο προτάσεις στην Ολομέλεια για ψήφιση. 

 

Home