Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ξεκινά την Κυριακή το κυνήγι της φάσσας και τρυγονιού

Offsite Team -
21.08.2020 - 20:31

Ξεκινά την Κυριακή το κυνήγι της φάσσας και τρυγονιού

Thumbnail
​Συμβουλές προς τους κυνηγούς

H περίοδος κυνηγίου φάσσας και τρυγονιού αρχίζει την ερχόμενη Κυριακή, 23 Αυγούστου, 2020 και η Αστυνομία θα δραστηριοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, με στόχο την πιστή εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας.

 

Καλούνται οι κυνηγοί να έχουν πάντα μαζί τους την άδεια κυνηγίου και κατοχής του όπλου τους. Κατά τις διακινήσεις τους με μηχανοκίνητα οχήματα, οι κυνηγοί οφείλουν ενώ μεταφέρουν κυνηγετικό πυροβόλο όπλο, να το έχουν αποσυναρμολογημένο και μέσα στη θήκη του.

 

Καλούνται επίσης να σέβονται τη ξένη περιουσία και το φυσικό περιβάλλον, να μην πετούν αποτσίγαρα και να μην ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο, αφού λόγω των καλοκαιρινών καιρικών συνθηκών, ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς είναι αυξημένος.

 

Για ασφαλείς και χωρίς προβλήματα κυνηγετικές εξορμήσεις, συμβουλεύονται οι κυνηγοί να τηρούν τα ακόλουθα μέτρα προστασίας:

 

  • Να φορούν πάντοτε ευδιάκριτα ρούχα σύμφωνα με την νομοθεσία, μέτρο που μπορεί να σώσει τη ζωή τους
  •  Να μην καταναλώνουν αλκοόλ πριν ή κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής εξόρμησης
  •  Να σέβονται τους άλλους κυνηγούς, να μην τους βλέπουν σαν ανταγωνιστές
  • Να μεταφέρουν μαζί τους το κινητό τους τηλέφωνο για κλήση βοήθειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στον τηλεφωνικό αριθμό 112 ή και 199

Επίσης οι κυνηγοί συμβουλεύονται να λαμβάνουν τα ακόλουθα μέτρα ασφαλείας για τον οπλισμό τους:

  1. Η κάννη του όπλου να είναι πάντα στραμμένη σε ασφαλή κατεύθυνση
  2.  Να είναι απολύτως σίγουροι ότι η περιοχή γύρω από το στόχο τους είναι ασφαλής και μετά να πυροβολούν
  3.  Να χρησιμοποιούν τα κατάλληλα φυσίγγια για το όπλο τους
  4. Να ανοίγουν το όπλο τους όταν συναντούν άλλο κυνηγό
  5. Το όπλο όταν δεν χρησιμοποιείται πρέπει να είναι άδειο
  6. Το όπλο να αποθηκεύεται στο σπίτι άδειο μέσα σε θήκη. Επίσης, όλα τα πυρομαχικά να φυλάσσονται σε ασφαλές μέρος, μακριά από παιδιά

Τονίζεται ότι, το κυνήγι στην νεκρή ζώνη απαγορεύεται. Υπενθυμίζουμε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από το κυνήγι τόσο εντός της νεκρής ζώνης όσο και πλησίον της γραμμής αντιπαράταξης.  

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να καλέσουν για βοήθεια στον τηλεφωνικό αριθμό 112 ή και 199, ενώ οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που αφορά σε παράνομο κυνήγι, καλείται να βοηθήσει την Αστυνομία καλώντας στη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 και παρέχοντας πληροφορίες με σκοπό τη σύλληψη και τιμωρία των παρανομούντων.  

 

Home