Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ξεκίνησαν οι έρευνες στο Μιτσερό με ρομποτική κάμερα

Offsite Team -
24.04.2019 - 09:32

Ξεκίνησαν οι έρευνες στο Μιτσερό με ρομποτική κάμερα

Thumbnail
Συνεχίζονται οι έρευνες στο φρεάτιο

Επανάρχισαν σήμερα το πρωί οι έρευνες στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού με τη χρήση ρομποτικής κάμερας.

 

Οι έρευνες στο Μεταλλείο είχαν σταματήσει για λόγους ασφάλειας.

 

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας δήλωσε χθες ότι επιλύθηκε το θέμα ασφάλειας και ότι οι έρευνες σήμερα θα γίνουν με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας «για να ελέγξουμε το κέντρο του φρεατίου».  Όπως είχε δηλώσει ο κ. Τράγκολας, το πρόβλημα ασφάλειας που υπήρχε επιλύθηκε μετά τις 10 το πρωί χθες, με τη χρήση συρματόσχοινων, τα οποία υποστηρίζουν τα δύο αναβατόρια.

Από το φρεάτιο μέχρι στιγμής ανασύρθηκαν δύο σοροί γυναικών, ενώ εκφράζονται από τις αρχές φόβοι για ύπαρξη και άλλων πτωμάτων εντός του φρεατίου.  

Η πρώτη σορός, που είχε ανασυρθεί την Κυριακή 14 Απριλίου ανήκει στην Marry Rose Tiburcio, 38 ετών, τέως από τις Φιλιππίνες ανακοίνωσε ψες η Αστυνομία μετά την επίσημη ταυτοποίηση.  

Η δεύτερη σορός δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί. Η νεκροτομή επί της σορού της δεύτερης γυναίκας που ανασύρθηκε από το φρεάτιο του παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό, ολοκληρώθηκε χθες, γύρω στις 3 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ,  λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές και άλλες εξετάσεις με σκοπό την ταυτοποίηση της σορού.

Από τα προκαταρκτικά ευρήματα της νεκροτομής προκύπτει ότι η γυναίκα είναι ασιατικής καταγωγής, ενώ για την ταυτοποίηση της σορού θα πρέπει να αναμένονται τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις DNA.

Home