Ξεκίνησε ο παγκύπριος οδικός έρανος του ΠΑΣΥΚΑΦ

Ξεκίνησε ο παγκύπριος οδικός έρανος του ΠΑΣΥΚΑΦ

«Μαζί στη ζωή»

Με το σύνθημα «Μαζί στη ζωή», ξεκίνησε σήμερα οδικός έρανος, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) .  

Ο οδικός έρανος διοργανώνεται από τον ΠΑΣΥΚΑΦ για 28η συνεχή χρονιά και έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις υπηρεσίες και τα προγράμματα του Συνδέσμου, καθώς και η οικονομική ενίσχυση τους για συνέχιση, εξέλιξη και συνεχή αναβάθμιση. 

 

Το 2018 οι υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες 6.668 ασθενών και των συγγενών τους μέσα από 49.078 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια.  Όλη αυτή η προσφορά καλύπτεται από ένα προϋπολογισμό της τάξεως των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. 

 

Ο οικονομικός στόχος της φετινής εκστρατείας είναι μισό εκατομμύριο ευρώ και αυτό το ποσό μπορεί να επιτευχθεί αν ο καθένας εισφέρει τουλάχιστον 2 ευρώ.

 

Κατά τη σημερινή έναρξη της εκστρατείας επισκέφτηκαν το Περίπτερο του ΠΑΣΥΚΑΦ, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, έξω από το Debenhams Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας δρ Χριστίνα Γιαννάκη, εκπρόσωποι των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, εκπρόσωπος του Δήμου Λευκωσίας, ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, εκ μέρους της Εκκλησίας της Κύπρου, αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ο Δήμαρχος Κυθρέας Πέτρος Καρεκλάς, και άλλα σύνολα και οργανισμοί, οι οποίοι κατέθεσαν εισφορά .

 

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ Δρ. Άννα Αχιλλεούδη, σε δηλώσεις της είπε ότι η πρόληψη είναι το κλειδί της επιτυχίας για όλα, αλλά παράλληλα η υποστήριξη των ατόμων που έχουν μια εμπειρία είναι πάρα πολύ σημαντική και επίσης πολλών προβλημάτων που μπορεί να προκύπτουν μέσα από αυτή την εμπειρία.  

«Έτσι, πιστεύουμε ότι με την εκστρατεία μας αυτή θα καλύψουμε το στόχο μας που είναι το μισό εκατομμύριο, ώστε και αυτό με τη σειρά του να καλύψει αρκετά πράγματα και ανάγκες που έχουμε. Σίγουρα, η θέση της πολιτείας είναι πάρα πολύ σημαντική και βεβαίως, η υποστήριξη και η προσπάθεια να είναι κοντά μας το Υπουργείο Υγείας με φαρμακευτική και θεραπευτική αντιμετώπιση είναι πολύ σημαντική και τους ευχαριστούμε για αυτό. Σίγουρο, όμως, ο οβολός της πολιτείας πρέπει να πολύ ψηλότερος από το 7% που είναι σήμερα στο σύνολο των δαπανών μας που είναι τριάμισι εκατομμύρια», πρόσθεσε.  

Η κα. Αχιλλεούδη ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που είναι στις διάφορες θέσεις, όπως και τους υποστηρικτές και χορηγούς.  

Η Πρέσβειρα του ΠΑΣΥΚΑΦ Ευρυδίκη Θεοκλέους, σε δήλωση της είπε ότι «βρίσκομαι εδώ, πιστή στο ραντεβού που δίνουμε κάθε χρόνο στην έναρξη του οδικού εράνου, στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης του ΠΑΣΥΚΑΦ και είναι σημαντικό πραγματικά να αγκαλιάσει όλος ο κόσμος αυτή την προσπάθεια, ώστε να πετύχουμε το στόχο που είναι το μισό εκατομμύριο ευρώ, ένα σημαντικό ποσό που θα επιτρέψει στον ΠΑΣΥΚΑΦ να συνεχίσει να προσφέρει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του δωρεάν, όπως πάντα, και τα προγράμματα του».  

«Πιστεύω ότι ο κόσμος της Κύπρου αποδεικνύει κάθε χρόνο ότι όλοι μαζί μπορούμε, ότι η αγάπη είναι αυτή που υπερισχύει πάντα και αυτό είναι και το μήνυμα μας. Τα €2 που ζητάμε στον οδικό έρανο είναι ένα μικρό ασήμαντο ποσό που όμως αν το δώσει ο καθένας από εμάς, μπορούμε πραγματικά να αγγίξουμε το στόχο μας και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Ένα μεγάλο μπράβο από εμένα ακόμα μια φορά στην κα. Αχιλλεούδη, στον ΠΑΣΥΚΑΦ, στους εθελοντές μας», συμπλήρωσε.  

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, καταθέτοντας την εισφορά της Βουλής στον ΠΑΣΥΚΑΦ, συνεχάρη τον Σύνδεσμο , την Πρόεδρο, τους εθελοντές και όλους όσους, όπως είπε, «συμβάλουν με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτή την οικονομική εκστρατεία για στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη».

 

«Να ευχαριστήσω και ιδιαίτερα την Ευρυδίκη, που εκφράζει και την ευαισθησία και την στήριξη. Η Βουλή έχει δώσει μια πολύ μικρή συμβολή για να τονίσει ότι είμαστε εδώ, είμαστε δίπλα. Δεν είναι ούτε με τη συμβολή μας, ούτε με τη δική σας εκστρατεία όμως, που θα λυθεί το πρόβλημα της αντικατάστασης ή υποκατάστασης των υποχρεώσεων της πολιτείας. Κάθε ένα ευρώ που εσείς βάζετε, η πολιτεία πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι πάνω σε αυτό το ευρώ πρέπει να προσθέσει ορισμένες χιλιάδες ευρώ για να στηρίξει τους συμπολίτες μας», συμπλήρωσε.  

 

Η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, η οποία επισκέφτηκε το περίπτερο του ΠΑΣΥΚΑΦ κατέθεσε την συμβολική εισφορά της Προεδρίας, η οποία, όπως είπε, αφορά σε €300.  

«Συμβολική. Πολύ μικρή σε σχέση τα όσα ο ΠΑΣΥΚΑΦ προσφέρει για τόσα πολλά χρόνια. Να δώσω συγχαρητήρια για όλη τη δουλειά που γίνεται με τόση αγάπη, με τόση αφοσίωση. Αυτό φαίνεται και από τους εθελοντές που συμμετέχουν. Γενικότερα να πω ότι η συμβολή μας, αν και συμβολική, στα €2 από ότι αντιλαμβάνομαι και μέχρι τη Δευτέρα που κρατά η εκστρατεία, είναι εξαιρετικά σημαντική σε όλο το εύρος δραστηριότητας του ΠΑΣΥΚΑΦ», πρόσθεσε. Ευχήθηκε δε "καλή δύναμη σε όλους. Τους εθελοντές που εργάζονται, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εκστρατείας αλλά και όλο το χρόνο και με όλα όσα επιτελείται να σας έχει ο Θεός καλά, έτσι να συντηρείται το καλό πρόσωπο της κυπριακής κοινωνίας".  

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας δρ Χριστίνα Γιαννάκη, καταθέτοντας την εισφορά και τη χορηγία του Υπουργείου Υγείας στον ΠΑΣΥΚΑΦ είπε ότι κάνουν σήμερα μια εισφορά €500 εκ μέρους του Υπουργού Υγείας, συν τη χορηγία του Υπουργείου Υγείας που είναι €235.000 για το σημαντικό έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ.  

«Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει όλους τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας παντοιοτρόπως και εγώ εύχομαι τα καλά καλύτερα», σημείωσε.  

Σε παρέμβαση της, η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ είπε ότι πάντα έχουν το Υπουργείο Υγείας στο πλευρά τους και σίγουρα, συνέχεια θα βελτιώνονται στους διάφορους τομείς συνεργασίας τους για το γενικό καλό όλων.    

 

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, καταθέτοντας την εισφορά της Εκκλησίας της Κύπρου στον ΠΑΣΥΚΑΦ είπε ότι «είναι τιμή και χαρά για μένα, να εκπροσωπώ την Εκκλησία, τον Αρχιεπίσκοπο μας, το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας, προσφέροντας με την έναρξη του εράνου, τη χορηγία της Εκκλησίας, του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου».  

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους του ΠΑΣΥΚΑΦ. Γνωρίζω πολύ καλά το έργο το οποίο επιτελείται και για την πρόληψη και για τη συμπαράσταση στους αδελφούς μας ασθενείς. Συγχαίρουμε το έργο που επιτελείται και θα ήθελα ένα μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας, αγάπης προς τους συμπολίτες μας που έχουν αυτή τη δοκιμασία, με τα ποικίλα προβλήματα που φέρνει μαζί του ο καρκίνος, ότι δεν είναι μόνη, έχουν τη συμπαράσταση όλων μας, με την προσευχή μας, με την οικονομική συμπαράσταση, με την υποστήριξη και με όλα εκείνα τα οποία τους είναι απαραίτητα να αντιμετωπίζουν με θάρρος και αισιοδοξία τις ενδεχόμενες δοκιμασίες, οι οποίες δεν ξέρουμε πότε θα κτυπήσουν τη δική μας πόρτα», πρόσθεσε.  

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας ευχήθηκε υγεία σε όλους, αγάπη και καλή συνέχεια στο έργο το οποίο επιτελεί ο ΠΑΣΥΚΑΦ, με τόση αγάπη και ζήλο για τον άνθρωπο.  

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, σε δηλώσεις του εξήρε το έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ.  

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι τα προβλήματα υγείας αντιμετωπίζονται με μια κοινωνική συμμαχία και της πολιτείας και των μη κυβερνητικών οργανώσεων, αλλά και της κοινωνίας. Βλέπει ότι ο ΠΑΣΥΚΑΦ εξελίσσεται και πράγματι στηρίζει ουσιαστικά και τους ασθενείς αλλά και τις οικογένειες τους, αλλά επίσης να εξάρουμε και το έργο των εθελοντών, το οποίο, ακόμα μια φορά, μας κάνει περήφανους και αναδεικνύει τη σημασία του σε δράσεις όπως αυτή. Γι΄ αυτό καλώ και όλο το κόσμο όπου δει εθελοντές, έστω τα €2 έχουν την αξία την σημαντική για κάποιο συνάνθρωπο μας που δίνει τη μάχη για το καρκίνο», συμπλήρωσε.   

 

ΔΗΣΥ

-------

 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης και η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Τώνια Μουσκή, κατέθεσαν την εισφορά του κόμματος προς τον ΠΑΣΥΚΑΦ.  

Σε δηλώσεις του κατά την παράδοση της εισφοράς του ΔΗΣΥ, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι «είμαστε εδώ ως Δημοκρατικός Συναγερμός για να καταθέσουμε πρώτα το μικρό οβολό μας στην πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται».  

«Είμαστε εδώ για να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στον ΠΑΣΥΚΑΦ, στους εθελοντές και τις εθελόντριες, είμαστε εδώ για να καλέσουμε τους συμπολίτες μας να συμβάλλουν σε αυτό το σπουδαίο, τον υπέροχο σκοπό. Γιατί αν και εφόσον μαζευτεί το ποσό που πρέπει να μαζευτεί, θα στηριχτούν άνθρωποι, συμπολίτες μας που υποφέρουν. Συμπολίτες μας που δεν έχουν όσα ίσως έχουμε εμείς. Γι’ αυτό μπράβο σε όλους, συνεχίστε την υπέροχη προσπάθεια, είμαστε πάντα δίπλα σας», συμπλήρωσε.  

Συμμαχία Πολιτών

-----------------------

 

Μετά τον κ. Τορναρίτη, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, συνοδευόμενος από τον ΄ Αντιπρόεδρο του Κινήματος, Ανδρέα Θεμιστοκλέους, καταθέτοντας την εισφορά του Κινήματος συνεχάρη τον ΠΑΣΥΚΑΦ όπως και όλους τους εθελοντές, οι οποίοι με το έργο τους, όπως είπε, συμπαραστέκονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στους καρκινοπαθείς, αλλά και στις οικογένειες των καρκινοπαθών.  

«Νομίζω, δεν υπάρχει σήμερα Κύπριος που να μην έχει στο στενό, φιλικό ή οικογενειακό του περιβάλλον κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι συνάντησαν στο δρόμο της ζωής τους τον καρκίνο και αυτό θα πρέπει να μας κάνει όλους ακόμα πιο ευαίσθητους γιατί αυτή η ασθένεια είναι ασθένεια η οποία ταλαιπωρεί όχι μόνο τον ασθενή, αλλά και τις οικογένειες. Η εθελοντική εργασία, ο εθελοντισμός, οι εθελοντικές οργανώσεις είναι χαρακτηριστικό κοινωνιών, οι οποίες διαθέτουν το αίσθημα της αλληλεγγύης και την ευαισθησία για τους ανθρώπους που συνθέτουν την κοινωνία», πρόσθεσε.    

 

Ο εθελοντισμός, συνέχισε, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να υποκαθιστά τις ευθύνες της πολιτείας.  

«Και μια σύγχρονη πολιτεία, ένα σύγχρονο κράτος οφείλει να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες, την καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις πιο σύγχρονες μεθόδους και φάρμακα, στους ασθενείς του καρκίνου. Και οι εθελοντές απλά να συμπληρώνουν το έργο της Κυβέρνησης και όχι να το υποκαθιστούν», συμπλήρωσε.  

ΑΚΕΛ

-----

Ακολούθως, στο Περίπτερο προσήλθε η Βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Ελένη Μαύρου, καταθέτοντας την εισφορά του ΑΚΕΛ στην Πρόεδρο του ΠΑΣΥΚΑΦ είπε ότι ο ΠΑΣΥΚΑΦ προσφέρει όχι μόνο τούτη την μέρα, αλλά κάθε μέρα του χρόνου και ανακούφιση και στήριξη και πολύ αγάπη.  

«Έτσι η δική μας παρουσία μας εδώ και η εισφορά του ΑΚΕΛ είναι η αγάπη μας και το ευχαριστώ μας για τη δουλειά που κάμνετε για όλους μας καθημερινά. Να είστε καλά και δύναμη. Καλή συνέχεια», πρόσθεσε.  

Κίνημα Αλληλεγγύη

------------------------

 

Εκ μέρους του Κινήματος Αλληλεγγύη, κατέθεσε, στη συνέχεια, την εισφορά του Κινήματος ο  Αναπληρωτής Πρόεδρος του, Πόλυς Παλλήκαρος.  

Σε δηλώσεις του ο κ. Παλλήκαρος είπε ότι το Κίνημα Αλληλεγγύη για ακόμα μια χρονιά δίνει το παρών του και συνεισφέρει οικονομικά για την ενίσχυση του ΠΑΣΥΚΑΦ και για στήριξη του πολύπλευρου έργου, το οποίο επιτελεί.  

«Καλούμε τον κάθε Κύπριο πολίτη να συνεισφέρει στα μέτρα των δυνατοτήτων του, βοηθώντας έτσι αρκετούς συνανθρώπους μας που πραγματικά χρειάζονται τη βοήθεια που προσφέρει ο ΠΑΣΥΚΑΦ. Αναμένουμε από το κράτος να εκπονήσει τέτοια σχέδια πρόληψης, έτσι ώστε να βλέπουμε τους αριθμούς (περιστατικών καρκίνου) κάθε χρόνο να μειώνονται παρά να αυξάνονται» συμπλήρωσε.  

 

ΔΗΚΟ

------

Την εισφορά του ΔΗΚΟ κατάθεσε στον ΠΑΣΥΚΑΦ ο Πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.  

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι θέλουν να δώσουν συγχαρητήρια στον ΠΑΣΥΚΑΦ, αλλά και να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους όχι μόνο για τον σημερινό έρανο, αλλά για το πολύτιμο έργο που επιτελούν καθημερινά παρέχοντας στήριξη σε χιλιάδες ασθενείς και στις οικογένειες τους που δίνουν την άνιση μάχη ενάντια στο καρκίνο.  

«Να ευχηθούμε πραγματικά αυτός ο έρανος να στεφθεί με επιτυχία, καθώς είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρει πολύτιμη, αναγκαία και απαραίτητη ενίσχυση σε αυτό το έργο στήριξης των Κύπριων καρκινοπαθών», σημείωσε.

 

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

------------------------------------------------------

Το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Αλεξία Σακαδάκη, καταθέτοντας την εισφορά του Κινήματος στον ΠΑΣΥΚΑΦ είπε ότι θέλουν να ευχαριστήσουν τον ΠΑΣΥΚΑΦ και τους εθελοντές και τις εθελόντριες για τον αγώνα τους, «γιατί, να μην ξεχνάμε ότι ο καρκίνος μας αφορά όλους και κτυπά την πόρτα όλων».  

«Επομένως, αυτή η δουλειά που γίνεται είναι για ολόκληρη την κοινωνία. Τους στηρίζουμε και τους συγχαίρουμε που κάνουν μια δουλειά που σίγουρα θα έπρεπε να γίνεται πρωτίστως από το ίδιο το κράτος, αλλά να μην ξεχνάμε ότι Μαζί, όπως λέει και το δικό τους σλόγκαν, μπορούμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα», σημείωσε.   

 

Κ.Σ. ΕΔΕΚ

-------------

 

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ, μέσω του Ά Αντιπροέδρου του κόμματος, Λευτέρη Ανδρέου, επισκέφτηκε το περίπτερο του ΠΑΣΥΚΑΦ και κατέθεσε την εισφορά του.  

Σε δηλώσεις της, η Εκπρόσωπος Τύπου και μέλος της ΚΕ του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρία Παναγιώτου είπε ότι ο σημερινός οδικός έρανος αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τη μεγάλη συνεισφορά των εθελοντικών οργανώσεων «και γι΄ αυτό οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ, ευχαριστώ από καρδιάς στους εθελοντές του ΠΑΣΥΚΑΦ, που για ακόμα μια φορά είναι στους δρόμους για να αντλήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια για να προσφέρουν στους συνανθρώπους μας».  

«Σε ένα αληθινό κράτος πρόνοιας, κανονικά τη βασική στήριξη προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας θα έπρεπε να την έχει το κράτος και οι εθελοντές οργανώσεις να δρουν συμπληρωματικά. Στην Κύπρο, δυστυχώς, ακόμα αυτό λειτουργεί ανάποδο και θα πρέπει να το διορθώσουμε και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερα αυτή την προσπάθεια, ειδικά τώρα με τα προβλήματα που προκύπτουν από το ΓεΣΥ, που η προσπάθεια του ΠΑΣΥΚΑΦ γίνεται ακόμα περισσότερο πιο αναγκαία προς τους ανθρώπους μας που πάσχουν από τη νόσο του καρκίνου και τα προβλήματα που έχουν καθημερινά να αντιμετωπίσουν», σημείωσε.  

Αστυνομία

-------------

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, παραδίδοντας την εισφορά του Σώματος προς τον ΠΑΣΥΚΑΦ είπε ότι πραγματικά ως Αστυνομία με επίκεντρο τον άνθρωπο, «χαιρόμαστε και στηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία».  

«Θα θέλαμε να σας ευχαριστούμε για την συνεργασία που έχουμε για ενημέρωση των μελών μας, καθώς και για τις κοινές δράσεις που αναλαμβάνουμε. Κάθε επιτυχία στο έργο σας», πρόσθεσε.  

Universal Life

----------------

Ο Γενικός Διευθυντής της Universal Life, Κύπρος Μοιράνθης, σε δηλώσεις του είπε ότι για τριακοστή συνεχή χρονιά βρίσκονται δίπλα από τον ΠΑΣΥΚΑΦ και το έργο που επιτελεί.  

«Ελπίζουμε σε πολλά περισσότερα χρόνια στήριξης. Να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο φετινό αγώνα για συλλογή των χρημάτων που απαιτούνται για στήριξη των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home