Ξεκινούν διαβουλεύσεις για επίλυση προβλημάτων ΓεΣΥ

Ξεκινούν διαβουλεύσεις για επίλυση προβλημάτων ΓεΣΥ

Τι προέκυψε από τη συνάντηση ΠτΔ και εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με το ΓεΣΥ

Καλά νέα προκύπτουν μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα Πέμπτη (12/09) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων, την Ένωση Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου και την Πλατφόρμα Ιδιωτικής Ιατρικής καθώς ξεκινάει άμεση διαβούλευση για τα θέματα που απασχολούν τους ιατρικούς κύκλους σχετικά με το ΓεΣΥ.

Όπως δήλωσε ο Πέτρος Αγαθαγγέλου προεδρος ΠΙΣ.

“Έγινε η συζήτηση με τον Πρόεδρο, άκουσε με πολλή προσοχή τα βασικά σημεία και ζητήματα. Μέσα από αυτή την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και μέσα από αυτό το διάλογο που θα είναι ουσιαστικός και δομημένος θεωρούμε ότι θα προκύψουν οι συγκλίσεις που όλοι επιθυμούμε και προχωράμε με αισιοδοξία. 

Ξεκινάμε μια καινούργια διαβούλευση και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα φανεί το τελικό αποτέλεσμα. Στόχος όλων είναι βρούμε εκείνες τις συγκλίσεις, ώστε να έχουμε ένα σύστημα που να μην αναγνωρίζει τις στρεβλώσεις και τα κενά του, αλλά να αναγνωρίζουμε τις πραγματικές καλές διαστάσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ιατρικής στον τόπο μας όπως έχουμε συνηθίσει τα τελευταία 30 χρόνια.

Μόνο αν χρειαστεί θα υπάρξουν επιπλέον συναντήσεις με τον Πρόεδρο, εμείς ξεκινάμε με αισιόδοξο ένα μήνυμα έναρξης διαλόγου”

Σύμφωνος με τη διαβούλευση είναι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ, Σάββας Καδής: 

“Έχουμε θέσει στον κύριο Πρόεδρο τους προβληματισμούς μας και έχουμε ξεκαθαρίσει ότι μια λύση στο όλο θέμα θα πρέπει να περιλαμβάνει και γιατρούς και νοσηλευτήρια. Οι δύο έννοιες είναι αλληλένδετες και δεν μπορούν να διαχωριστούν. Σ΄αυτό το θέμα έχει δείξει μεγάλη κατανόηση ο Πρόεδρος και όπως ανέφερε και ο κ. Αγαθαγγέλου ξεκινάμε αμέσως δουλειά μέσω του διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που έχουν σχέση με τις αποφάσεις και με το πως θα δουλέψει το σύστημα. 

Ελπίζουμε ότι μέσα από αυτές τις επαφές να έχουμε καλά νέα πρώτα για τον Κύπριο ασθενή αλλά και για τον ιατρικό κόσμο που παρακολουθεί τις εξελίξεις. Ελπίζουμε για ένα θετικό τέλος σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, άλλωστε ο χρόνος μας πιέζει. Τα νοσηλευτήρια πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους, δεν γίνεται να περιμένουμε αιώνια, αφού την 1η Ιουλίου ξεκινάει η δεύτερη φάση του ΓεΣΥ και δεν είναι εύκολο τα νοσηλευτήρια να  προσαρμοστούν στις ανάγκες νέου συστήματος μέσα σε λίγες εβδομάδες”. 

 

Home