Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ξεκινούν τα έργα για την εντυπωσιακή ανάπλαση του Παλαιού ΓΣΠ

Offsite Team -
05.10.2021 - 11:55

Ξεκινούν τα έργα για την εντυπωσιακή ανάπλαση του Παλαιού ΓΣΠ

Δηλώσεις Φάκα στην ''Offsite On Air'' - Τι θα γίνει στον χώρο του παλαιού ΓΣΠ - Έρχεται και χώρος στάθμευσης 570 θέσεων

Για την ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ, μίλησε ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λευκωσίας Χρύσανθος Φάκας στην εκπομπή της Digital TV «Offsite On Air».

Σύμφωνα με τον κ. Φάκα οι εργασίες ανάπλασης αναμένεται να ξεκινήσουν εντός Οκτωβρίου. Όπως εξήγησε θα γίνει ένας λόφος όπου θα φυτευτούν δέντρα και θα υπάρχει και ένα αμφιθέατρο. Κάτω από το έργο θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης με 570 θέσεις στάθμευσης.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Επίσης ανέφερε ότι θα δημιουργηθούν 3 πιο μικροί λόφοι και θα δημιουργηθεί μια πλατεία συναθροίσεων. Πιο συγκεκριμένα στον ένα λόφο θα δημιουργηθεί ένα αμφιθέατρο όπου θα πραγματοποιούνται συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις. Το αμφιθέατρο θα φέρει το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη.

φ

Πρόσθεσε επίσης ότι κατά μήκος της οδού Ευαγόρου θα ανεγερθούν καταστήματα. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια και όπως εξήγησε η εταιρεία που ανέλαβε το έργο θα έχει συμβόλαιο 10ετούς συντήρησης.

Εξήγησε μάλιστα ότι το έργο θα συνδέεται με την Πλατεία Ελευθερίας και την εντός των τειχών πόλη, ενώ το έργο εμπίπτει στο εμπορικό τρίγωνο Μακαρίου, Στασικράτους και Ευαγόρου.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο κ. Φάκας χαρακτήρισε το εμπορικό τρίγωνο Μακαρίου, Στασικράτους και Ευαγόρου ως ένα υπαίθριο mall.

Καταλυτικά ξεκαθάρισε ότι η ανάπλαση του ΓΣΠ θα στοιχήσει 20 εκατομμύρια ευρώ και θα είναι έτοιμο στο 2023.

κ

Στα πλαίσια της λύσης του κυκλοφοριακού ο κ. Φάκας ανέφερε ότι μπορεί ένα δημιουργηθεί Τραμ όπως κατέδειξε μελέτη. ''Οι μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να γίνει ένα ελαφρύ τραμ. Έχει προκηρυχθεί από το Τμήμα Οδικών μεταφορών η επικαιροποίηση και αναθεώρηση ολοκληρωμένου σχεδίου κινητικότητας της Λευκωσίας από το κεντρικό κράτος στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Λευκωσίας'' ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η μελέτη καταδεικνύει ότι ένα τραμ θα ξεκινά από αυτοκινητόδρομο Λατσιών και θα εισέρχεται στη Μακαρίου και θα περνά μπροστά από το παλαιό ΓΣΠ και θα καταλήγει Στρόβολο Λακατάμια και άλλες περιοχές καταδεικνύει ότι θα βοηθήσει την κατάσταση με το κυκλοφοριακό στη Λευκωσία.

Τέλος ο κ. Φάκας ανέφερε και για την ανάπλαση της οδό Τρικούπη. Συγκεκριμένα όπως είπε η οδός Τρικούπη αναμένεται να γίνει όπως και η οδός Στασικράτους.

Περισσότερα για την ανάπλαση του Παλαιού ΓΣΠ

Ο σχεδιασμός του έργου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία αστικής πλατείας, αμφιθεάτρου, καταστημάτων, χώρων για υπαίθριες εκδηλώσεις, εστιατορίου, καφετεριών, γκαλερί, βιβλιοπωλείου κ.α., ενώ θα δημιουργηθεί επίσης στη βάση του σχεδιασμού ο «Μεσογειακός Λόφος», που θα φιλοξενεί την υπαίθρια παιδική χαρά.  

Τον πυρήνα της νέας ανάπτυξης αποτελούν η πλατεία και οι χώροι πρασίνου, ενώ θα γίνουν δεντροφυτεύσεις διαφορετικής πυκνότητας και ύψους, καθώς και διευκολύνσεις για συναναστροφή και ξεκούραση (π.χ. παγκάκια, στέγαστρα, διαδρομές περιπάτου, τρεξίματος, χώροι υγιεινής), ώστε να δημιουργηθεί ένας λειτουργικός και ευχάριστος χώρος αναψυχής, με γνώμονα τις κλιματολογικές συνθήκες της Λευκωσίας. 

γ

Home