«Ξεκλειδώνει» η Πάφος - Ίσως συνεχιστεί το lockdown στη Λεμεσό

«Ξεκλειδώνει» η Πάφος - Ίσως συνεχιστεί το lockdown στη Λεμεσό

Προβληματίζει η έξαρση του ιού στη Λευκωσία αλλά και την επαρχία Αμμοχώστου

Εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων ενόψει και της 30ης Νοεμβρίου, ημέρας όπου ολοκληρώνονται τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ, είναι η εβδομάδα που διανύουμε. 

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν ιδιαίτερα, ενώ στη μάχη για εντοπισμό θετικών περιστατικών ρίχθηκαν και τα rapid test. Βάσει των αποτελεσμάτων και τα όσα αναφέρονται στην τελευταία εθνική αναφορά, η Πάφος η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς τοπικού lockdown, φαίνεται να καταγράφει μείωση των θετικών περιστατικών.

Σε ότι αφορά τη Λεμεσό, που επίσης βρίσκεται υπό καθεστώς τοπικού lockdown, οι επιδημιολογικοί της δείκτες συνεχίζουν να παραμένουν στα ψηλά, γεγονός το οποίο προβληματίζει τους Ειδικούς. Πέραν όμως των δύο αυτών επαρχιών, πονοκέφαλο φαίνεται να δημιουργεί και η έξαρση του ιού τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην Επαρχία Αμμοχώστου.

«Κλειδί» για τις αποφάσεις φαίνεται να είναι η εθνική αναφορά που θα δημοσιευθεί την Παρασκευή, στην οποία θα γίνει μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Απελευθερώνουν την Πάφο

Σύμφωνα και με τα όσα ανακοινώνονται, τόσο από τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων, όσο και από την εθνική αναφορά, η επιδημιολογική εικόνα της Πάφου φαίνεται να καταγράφει σημαντική βελτίωση. Το επικρατέστερο σενάριο τη δεδομένη στιγμή για την Πάφο, είναι ότι αποχαιρετά το lockdown στις 30 Νοεμβρίου. 

Αβέβαιο για Λεμεσό

Όπως ανέφερε στην Offsite αρμόδια πηγή, η Λεμεσός τη δεδομένη στιγμή, παρουσιάζει μια μικρή βελτίωση ωστόσο οι επιδημιολογικοί δείκτες της πόλης συνεχίζουν να βρίσκονται στα ψηλά. Το γεγονός αυτό φαίνεται να προβληματίζει τους Ειδικούς, οι οποίοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το τοπικό lockdown στην Λεμεσό να επεκταθεί. 

«Όλα θα εξαρτηθούν αυτή την εβδομάδα. Η Λεμεσός δείχνει μια σημαντική πτωτική τάση μεν, αλλά όχι τόσο “θεαματική” όπως η Πάφος», μας λέχθηκε χαρακτηριστικά. 

Προβληματισμός για Λευκωσία 

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί η έξαρση του κορωνοϊού που φαίνεται να καταγράφεται στις επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου. Μάλιστα η επαρχία Αμμοχώστου, την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε αρνητική πρωτιά όσον αφορά τα rapid test.

Όπως τόνισε στην Offsite αρμόδια πηγή, αναφορικά με την πρωτεύουσα, «μπορεί η αύξηση των κρουσμάτων να μην είναι κατακόρυφη, ωστόσο υπάρχει, και αυτό μας προβληματίζει».

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποια από τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ στις επαρχίες Λεμεσού-Πάφου, να επεκταθούν και στις υπόλοιπες επαρχίες.

Δεδομένος ο περιορισμός στις συναθροίσεις

Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, από πλευράς Ειδικών, ένα μέτρο το οποίο θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι σε ισχύ την περίοδο των Χριστουγέννων, είναι ο περιορισμός στις συναθροίσεις. 

Βλέπουν Υπουργό & Τετάρτη Πρόεδρο

Σήμερα στις 16:00 το απόγευμα η Επιδημιολογική Ομάδα θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας όπου θα καταθέσει τις εισηγήσεις της για τα νέα μέτρα, ενώ ακολούθως οι ειδικοί θα αναλύσουν μέσω τηλεδιάσκεψης την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Την Τετάρτη οι Επιδημιολόγοι θα ανέβουν τον Λόφο προκειμένου να συναντήσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο θα ενημερώσουν τόσο για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας όσο και για τις εισηγήσεις τους. 

Home