Το ξενοδοχείο Florida, το Βαρώσι & οι ανάσες-Συγκλονιστικό Βίντεο

Το ξενοδοχείο Florida, το Βαρώσι & οι ανάσες-Συγκλονιστικό Βίντεο

Η ''επιστροφή'' του κ. Παύλου Ιακώβου και οι λυγμοί όταν μπαίνει στο σπίτι, το δωμάτιό του και το ξενοδοχείο της οικογένειας του, είναι το πιο συγκλονιστικό βίντεο από το Βαρώσι - Αξίζει να το δείτε

Συγκλόνισε το χθεσινό ρεπορτάζ του ΚΥΠΕ με τις ιστορίες Βαρωσιωτών που ''επέστρεψαν'' στα σπίτια και τους δρόμους που μεγάλωσαν μετά από 46 χρόνια. Δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ και τα 3 βίντεο. 

Η ιστορία και το βίντεο που ξεχώρισε ήταν αυτό του κ. Παύλου Ιακώβου ο οποίος κρατώντας το τηλέφωνο, μπήκε στο σπίτι και το ξενοδοχείο που Φλόριντα της οικογένειας του περιγράφοντας με λυγμούς όσα έζησε εκεί...

1

Το απόσαμασμα από το ρεπορτάζ του ΚΥΠΕ και το βίντεο που είναι συγκλονιστικό:

Ο δρόμος προς το ξενοδοχείο έχει πλαστική απαγορευτική κορδέλα. Ο Παύλος Ιακώβου, 65 ετών σήμερα, βλέπει από πολύ κοντινή απόσταση το Φλόριντα, που ήταν και το σπίτι του. «Θα πάω, εγώ πάω». «Να πας, κι εγώ θα πήγαινα». Προχωρεί τραβώντας ο ίδιος βίντεο με το κινητό του. Οι άλλοι μένουν πίσω, ακόμα και η γυναίκα του η Τούλα, στα 64 σήμερα. Πλησιάζει, κλαίει αλλά περιγράφει, μπαίνει στο άδειο, εγκαταλειμμένο κτίριο, πάει παντού. Κλαίει, αλλά περιγράφει. Ανεβαίνει τα σκαλιά. «Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα». Ψάχνει να βρει κάτι να πάρει μαζί του από το δωμάτιό του στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου, όπου ήταν το διαμέρισμα της οικογένειάς του, οι γονείς, ο ίδιος, η αδερφή του και η γιαγιά. Δεν βρίσκει τίποτα. Στο ξενοδοχείο με τα 60 δωμάτια σήμερα μένουν πεζούνια.  

Περπατώντας μετά, σε άλλο δρόμο πιο κάτω λέει: «Μπήκα στο δωμάτιό μου μετά από 46 χρόνια». Πώς αισθάνθηκες, ρωτώ. «Αστα, κόπηκαν τα πόδια μου».Ο παππούς του ονόμασε το ξενοδοχείο Φλόριντα γιατί ήθελε πολύ να πάει στην Αμερική, στη Φλόριντα. Έφυγε από εκεί, την νύχτα της 15ης Αυγούστου. Πήγαν Ξυλοφάγου. Σήμερα μένει με την γυναίκα του στο Παραλίμνι για να είναι κοντά.

Home