Ξεπέρασε τη Λεμεσό η Αμμ/στος - Ανεβαίνει επικίνδυνα η Λευκωσία

Ξεπέρασε τη Λεμεσό η Αμμ/στος - Ανεβαίνει επικίνδυνα η Λευκωσία

Η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου τις τελευταίες 14 μέρες 

Συνοπτική παρουσίαση της επιδημιολογικής εικόνας της Κύπρου παρουσίασε ο Δρ. Γιώργος Νικολόπουλος  από τον κ. Νικολόπουλο με κάποια στατιστικά στοιχεία για την πορεία της πανδημίας.

Συγκεκριμένα τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό κ. Κωνσταντίνος Τσιούτης, κ. Γιώργος Νικολόπουλος και κα Ζωή-Δωροθέα Πανά παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας συνοπτικά επικαιροποιημένα στοιχεία από την εθνική αναφορά ενώ έγινε και  παρουσίαση για τις εξελίξεις στο θέμα των εμβολίων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Δρ. Νικολόπουλος από τις 14 - 27 Νοεμβρίου παρατηρείτε αύξηση κρουσμάτων στις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει μείωση στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού.

Συγκεκριμένα βάση της Αθροιστικής επίπτωση 14 ημερών (ανά 100.000 κατοίκους) συνολικά και ανά επαρχία, τις τελευταίες 14 ημέρες παρατηρείτε μεγάλη αύξηση στην επαρχία Αμμοχώστου (γαλάζια καμπύλη στο γράφημα) όπου η καμπύλη ξεπέρασε την Λεμεσο (πράσινη καμπύλη στο γράφημα) με συνολικά 218 κρούσματα τις τελευταίες 14 μέρες. Παράλληλα αύξηση παρουσιάζει η Λευκωσία (Κίτρινη καμπύλη) με συνολικά 1145 κρούσματα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Αυξητική τάση παρουσιάζει και η Λάρνακα (πορτοκαλί καμπύλη) με συνολικά 376 κρούσματα από τις 14-27 Νοεμβρίου.

1

1

1

1

1

Home