«Ξεσκονίζουν» τον πληθυσμό της Κύπρου - Στοιχεία 10 χρόνια μετά

«Ξεσκονίζουν» τον πληθυσμό της Κύπρου - Στοιχεία 10 χρόνια μετά

Η Στατιστική Υπηρεσία ετοιμάζεται για σημαντικές ανακοινώσεις - Ανεβαίνουν οι αριθμοί

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Εντός της επόμενης εβδομάδας πιθανόν τη Δευτέρα 16 Μαϊου 2022 θα μάθουμε πόσοι είμαστε συνολικά στην Κύπρο. Η Στατιστική Υπηρεσία θα ανακοινώσει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για τον ακριβή αριθμό του πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ήδη τα μέλη του Τμήματος εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στην Offsite ότι μέσα από ανακοίνωση θα αναφέρονται συγκεκριμένα προκαταρκτικά αποτελέσματα. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνονται δημογραφικά στοιχεία όπως φύλο, ηλικία και άλλα σημαντικά δεδομένα.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πληθυσμός της Κύπρου σαφέστατα αυξήθηκε τα τελευταία 10 χρόνια αφού το 2011 ανήλθε στις 840.000. Η αύξηση είναι φυσική, αλλά και από τις μεταναστευτικές ροές.

Η απογραφή άρχισε την 1η Οκτωβρίου. Η φετινή είναι και η τελευταία απογραφή που διεξάγεται με τον παραδοσιακό τρόπο η οποία θα αντικατασταθεί με τη δημιουργία ενός δυναμικού Στατιστικού Πληθυσμιακού Μητρώου.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η απογραφή  έγινε  μέσω προσωπικών συνεντεύξεων από πόρτα σε πόρτα από ειδικά εκπαιδευμένους απογραφείς, με τη χρήση tablet ενώ εναλλακτικοί τρόποι συλλογής των δεδομένων ήταν οι τηλεφωνικές συνεντεύξεις και η αυτοαπογραφή με τη συμπλήρωση έντυπου ερωτηματολογίου που άφησε ο απογραφέας στα νοικοκυριά.  

Home