Ξυλιάτος: Έτσι θα εντοπίσουν την 6χρονη στη λίμνη Μεμί (ΦΩΤΟ)

Ξυλιάτος: Έτσι θα εντοπίσουν την 6χρονη στη λίμνη Μεμί (ΦΩΤΟ)

Τα επόμενα βήματα των Αρχών

Συνεχίζονται για άλλη μια μέρα οι έρευνες στην Κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, για εντοπισμό των θυμάτων του 35χρονου «Ορέστη». 

Όπως γράψαμε και το Σάββατο (20/4), από πλευράς Πυροσβεστικής θα επιστρατευτεί μηχάνημα sonar για εντοπισμό της 6χρονης στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου, αφού η ορατότητα της λίμνης είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Επίσης χρήση του sonar θα γίνει και στη κόκκινη λίμνη του Μιστερού, συγκεκριμένα την Παρασκευή φτάνει στην Κύπρο όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής και ή χρήση του θα γίνει το Σάββατο. 

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την κατάθεση του 35χρονου στην Κόκκινη Λίμνη βρίσκονται οι σοροί της Maricar, της 36χρονης Livia Florentina Bunea, και της 8χρονης Elena Natalia Bunea. 

Τι είναι το σόναρ:

Τα ηχοεντοπιστικά συστήματα sonar (sound navigation and ranging) είναι ηλεκτροακουστικές συσκευές που εκμεταλλεύονται τη διάδοση των κυμάτων ηχητικής ενέργειας μέσα στη θαλάσσια μάζα, όπως ακριβώς τα συστήματα ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου εκμεταλλεύονται τη διάδοση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στην ατμόσφαιρα και γενικότερα στον ελεύθερο χώρο.

Ο σκοπός των συστημάτων sonar είναι ο εντοπισμός/ανίχνευση, αναγνώριση/ταξινόμηση και παρακολούθηση υποβρυχίων σκαφών και διαφόρων αντικειμένων, η ακουστική χαρτογράφηση/τομογραφία του βυθού, η ναυτιλία πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων καθώς επίσης οι υποθαλάσσιες επικοινωνίες & τηλεμετρία.

sonar

Έκτορας Γεωργίου

Home