Υφ. Τουρισμού: Άνοιγμα στον ποδηλατικό τουρισμό - Νέα μέτρα

Υφ. Τουρισμού: Άνοιγμα στον ποδηλατικό τουρισμό - Νέα μέτρα

Αναβάθμιση τουρισμού στην ύπαιθρο

Την πραγματοποίηση έργων τουριστικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της ενδοχώρας προωθεί το Υφυπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών, στα πλαίσια των προσπαθειών του για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στην ύπαιθρο.

Σε ανακοίνωσή του, το Υφυπουργείο Τουρισμού αναφέρει συγκεκριμένα πως θα στηρίξει την αναβάθμιση μονοπατιών μελέτης της φύσης, στεγάστρων εξυπηρέτησης του ποδηλατικού τουρισμού και άλλων έργων βελτίωσης, σε χώρους δασικής αναψυχής.

 

Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει, προωθείται η ανακατασκευή ή συντήρηση στεγάστρων στα σημεία ξεκούρασης της ποδηλατικής διαδρομής Τροόδους, όπως και η αναβάθμιση των πινακίδων για διάφορα μονοπάτια μελέτης της φύσης όπως της Μαδαρής, Χορτερής, Κυπασισσιάς, Κιονών – Προφήτη Ηλία, Μονής Μαχαιρά – Πολιτικού και άλλων.

Επίσης, σημειώνει πως προγραμματίζεται η αναβάθμιση  τραπεζιών, παγκακιών, στεγάστρων, σκυβαλοδοχείων και άλλων κατασκευών σε χώρους ξεκούρασης εντός δασικών περιοχών.

 

Σημειώνεται ότι οι πιο πάνω δράσεις εμπίπτουν στα πλαίσια υλοποίησης συγκεκριμένων πτυχών της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030, για ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης  στην ύπαιθρο, τα ορεινά και τις ακριτικές περιοχές.

 

Home