Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υφ. Τουρισμού: Αποδεικνύουμε ότι είμαστε για τα δύσκολα

Offsite Team -
13.04.2022

Υφ. Τουρισμού: Αποδεικνύουμε ότι είμαστε για τα δύσκολα

Οι δηλώσεις του Υφ. Τουρισμού

Τη βεβαιότητα του ότι η φετινή τουριστική χρονιά θα είναι καλύτερη από το 2021, επανέλαβε το βράδυ της Τρίτης ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, σημειώνοντας πως, όσες αντιξοότητες και να υπάρχουν, «κτίζουμε ανθεκτικότητα και αποδεικνύουμε ότι είμαστε για τα δύσκολα».

Σε δηλώσεις του κατά την τελετή βράβευσης των στα «Cyprus Tourism Awards 2021», της Τράπεζας Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, ο κ. Περδίος είπε πως «είναι δεδομένο ότι η βράβευση ή η επιβράβευση είναι πάρα πολύ σημαντική, όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά γενικότερα στον ανθρώπινο παράγοντα» και εξέφρασε τη χαρά του που ο θεσμός δυναμώνει χρόνο με το χρόνο.

Το σημαντικότερο για εμάς, συνέχισε, είναι ότι βλέπουμε να προστίθενται συνεχώς κατηγορίες επιχειρήσεων και αυτό δείχνει και τον πλουραλισμό πλέον των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην Κύπρο και δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

«Ο τουρισμός δεν είναι μόνο ξενοδοχεία και εστιατόρια, είναι και οι κατασκηνώσεις, το glamping (κατασκηνώσεις πολυτελείας), είναι και οι Αυθεντικές Εμπειρίες που ετοιμάζουμε τώρα και με χαροποιεί πάρα πολύ διότι δείχνουμε, όλοι μαζί, όσοι ασχολούμαστε με τον τουρισμό, ότι τουρισμός δεν είναι μόνο όσα ξέραμε στο παρελθόν».

Ειδικά αυτές τις μέρες, σημείωσε, είναι πολύ σημαντικό, ο κόσμος του τουρισμού, να νιώθει αυτήν την αναγνώριση «και το Υφυπουργείο Τουρισμού θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιους θεσμούς, ιδιαίτερα θεσμούς οι οποίοι συνάδουν ή προσπαθούν να κάνουν κινήσεις που βγάζουν προς τα έξω όλα αυτά που προσπαθεί να στήσει το Υφυπουργείο σε επίπεδο προϊόντος».

Οι βραβευθέντες, τόνισε, «δείχνουν σε εμάς όλους πως, ό,τι και να γίνει, ο τουρισμός θα βρίσκει πάντα τον τρόπο να στέκεται όρθιος και όσες και να είναι οι αντιξοότητες, πιστεύω ότι χρόνο με το χρόνο κτίζουμε ανθεκτικότητα και αποδεικνύουμε ότι είμαστε για τα δύσκολα».

Ο Σάββας Περδίος υπέδειξε ότι κάθε χρόνο ο τουρισμός έχει να αντιμετωπίσει κάποια κρίση, και «είναι κάτι το οποίο μας έχει θέσει σε εγρήγορση και έχουμε δουλέψει πάρα πολύ το προϊόν της Κύπρου, έχουμε προσθέσει πάρα πολλά νέα προϊόντα, είτε είναι προϊόντα της φύσης, adventure travel, οινο-γαστρονομίας, δώσαμε σημασία στα χωριά μας με τις πιστοποιήσεις για χρωματιστά χωριά και  Χριστουγεννιάτικα χωριά», ενώ υπενθύμισε και το «Heartland of Legends, μια πάρα πολύ σημαντική διαδρομή 3.000 χιλιομέτρων, γεμάτη από αυθεντικές εμπειρίες».

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως ο κόσμος του τουρισμού μπορεί ν’ ανησυχεί με τις εξελίξεις της πανδημίας και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όμως την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως, «είναι διάχυτη η αισιοδοξία από όλους ότι έχει ξεκινήσει η χώρα μας, είτε να μπαίνει σε νέες αγορές, είτε να εδραιώνεται σε αγορές που είχαμε, όμως ίσως δεν δώσαμε τη σημασία την περασμένη δεκαετία».

«Από το πουθενά, φέτος έχουμε 40 πτήσεις την εβδομάδα από και προς την Γερμανία, 20 πτήσεις από και προς τη Γαλλία, ενώ είχαμε μηδέν πριν δυο χρόνια, ενώ η Σκανδιναβική αγορά θα πάει καλύτερα ακόμα και από το 2019, όπως και η Ελβετία, η Αυστρία, ακόμη και η Πολωνία που γειτνιάζει με την εμπόλεμη ζώνη», συμπλήρωσε.

Εκφράζοντας την πεποίθηση πως η Κύπρος θα βρει και φέτος τις λύσεις που «θα μας δώσουν ανάσες» στον τουρισμό, ο Υφυπουργός επανέλαβε ότι « είναι πέρα για πέρα εφικτός ο στόχος να πάμε καλύτερα από πέρσι και τα μηνύματα που έχουμε λάβει από αυτόν τον μαραθώνιο των τελευταίων οκτώ μηνών είναι ότι όλες οι αγορές θα πάνε καλύτερα από το 2021, με εξαίρεση τη Ρωσία και την Ουκρανία».

Σε ερώτηση για το ρόλο του εγχώριου τουρισμού, ο κ.Περδίος υπενθύμισε ότι πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Α’ φάσης επιχορηγημένων καλοκαιρινών διακοπών για την περίοδο Μαΐου – Ιουλίου και σημείωσε πως στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα καταλύματα που θα ενταχθούν στο σχέδιο.

«Πιστεύω φέτος θα υπάρχει μεγαλύτερος πλουραλισμός, καθώς έχουμε αυξήσει την τιμή που δικαιούται να χρεώσει ένα κατάλυμα στα 100 ευρώ το βράδυ, αλλά φυσικά κάποιοι θα χρεώνουν λιγότερα», ανέφερε και σημείωσε πως «το σημαντικό είναι ότι η χορηγία από το Υφυπουργείο είναι στα 20 ευρώ το βράδυ».

Είναι, κατέληξε,  με μεγάλη χαρά που στηρίζουμε και τον εγχώριο τουρισμό, διότι σε αντίθεση με αυτό που πολλοί μπορεί να πιστεύουν, ήταν για εμάς μια από τις αγορές που εντάξαμε στην Εθνική Στρατηγική Τουρισμού.

Συνολικά στα «Cyprus Tourism Awards 2021», απονεμήθηκαν 42 βραβεία, χρυσά, αργυρά και χάλκινα, σε οκτώ διαφορετικές ενότητες και 30 κατηγορίες.

ΚΥΠΕ

Home