Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υφυπουργείο Ναυτιλίας: Πλώρη για άλλα μετά την ακτοπλοϊκή σύνδεση

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
26.05.2022 - 06:00

Υφυπουργείο Ναυτιλίας: Πλώρη για άλλα μετά την ακτοπλοϊκή σύνδεση

Τις προτεραιότητες του αναλύει ο Υφυπουργός Ναυτιλίας σήμερα στην Επιτροπή Μεταφορών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Μετά την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας - Κύπρου το Υφυπουργείο Ναυτιλίας βάζει μπρος για την ψηφιοποίηση του Υφυπουργείου. Σήμερα Πέμπτη 26 Μαϊου 2022  στις 11:20 το πρωί ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης θα βρεθεί ενώπιον της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής κατόπιν δικής του επιθυμίας για να ενημερώσει σχετικά με τις προτεραιότητες του Υφυπουργείου του που ανέρχονται στις 35 συνολικά.

Όσον αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσού - Πειραιά εντατικοποιούνται οι διεργασίες ενώ διατέθηκαν περίπου 3.000 εισιτήρια. Σημειώνεται ότι  στις 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο ταξίδι του M/V Daleela, από το λιμάνι της Λεμεσού. Η ακτοπλοική σύνδεση ίσως επεκταθεί και σε τρίτη χώρα για να δημιουργηθούν περαιτέρω προϋποθέσεις ενίσχυσης της βιωσιμότητας.

Η ψηφιοποίηση του Υφυπουργείου

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης μιλώντας στην Offsite ανέφερε ότι «προχωρούμε σε μια πολύ σημαντική ενέργεια την ψηφιοποίηση του Υφυπουργείου αφού βγήκαμε σε προσφορές, έχουμε έτοιμο πλάνο και παράλληλα τα λεφτά». 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι «προωθείται νομοσχέδιο ώστε οι ναυτιλιακές εταιρείες να μην εγγράφονται στον Έφορο Εταιρειών, αλλά στο Υφυπουργείο μας». Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, αυτή τη στιγμή στην Κύπρο είναι εγγεγραμμένες 275 εταιρείες οι πλείστες εκ των οποίων το 90% εδρεύουν στη Λεμεσό. 

Μια άλλη προτεραιότητα του Υφυπουργείου είναι ο χωροταξικός σχεδιασμός της θάλασσας που θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο και θα δώσει ανάπτυξη στη θαλάσσια δραστηριότητα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Προϋπολογισμός 15 εκ.

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας έχει προϋπολογισμό περίπου 15 εκατομμύρια, ενώ σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, η κατάσταση με τις ρωσικές κυρώσεις είναι υπό έλεγχο αλλά παρακολουθούμε την κατάσταση».

Home