Υφυπουργείο Πολιτισμού: Ψάχνει εμβληματικό κτήριο στην Πρωτεύουσα

Υφυπουργείο Πολιτισμού: Ψάχνει εμβληματικό κτήριο στην Πρωτεύουσα

Ψάχνουν εμβληματικό σημείο στην πρωτεύουσα για το υφυπουργείο Πολιτισμού

Την εκπομπή “Offsite on Air” χορηγεί η Τράπεζα Κύπρου

ΓΡΑΦΕΙ Η ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Σε περίπου δύο μήνες ξεκινά την λειτουργία του το Υφυπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα την 1η Ιουλίου 2022 με τον πρώτο Υφυπουργό Πολιτισμού, κ. Γιάννη Τουμαζή να σημειώνει ότι οι αρμόδιοι βρίσκονται στην διαδικασία αναζήτησης του κατάλληλου χώρου ώστε να στεγαστούν όλα τα τμήματα πολιτισμού με την νέα χρονιά.

«Είμαστε στο ψάξιμο. Πρόκειται για ένα μεγάλο Υφυπουργείο καθώς μέσα στην επόμενη χρονιά θα στεγάζονται το τμήμα Αρχαιοτήτων, η Υπηρεσία της Κυπριακής Χειροτεχνίας, η Κυπριακή Βιβλιοθήκη, οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες», σημείωσε στην εκπομπή Offiste On Air.

Πρόκειται για ένα πολυπληθές Υφυπουργείο και γι’ αυτό γίνεται έρευνα ώστε να βρεθεί ο χώρος που όχι μόνο θα στεγάσει όλο αυτό τον κόσμο αλλά θα αποτελεί και ένα εμβληματικό σημείο στην πρωτεύουσα που θα εκφράζει τον Κυπριακό Πολιτισμό.

Ρωτηθείς αν θα ανοίξουν θέσεις εργασίας για την στελέχωση του Υφυπουργείου Πολιτισμού, ο κ. Τουμαζή σημείωσε πως αρχικά του αντιστοιχεί ένας ουδέτερος προϋπολογισμός με τις θέσεις που υπήρχαν ήδη. «Η προσπάθεια μου θα είναι το Υφυπουργείο να αποκτήσει την κατάλληλη δομή και υπόσταση, και ευελπιστώ ότι για την καλύτερη λειτουργία αυτής της νέας δομής θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε.

Μάλιστα σημείωσε ότι αυτό το διάστημα γίνονται διάφορες συζητήσεις ώστε από την 1η Ιουλίου να μπορούν να ανακοινωθούν οι στόχοι και προτεραιότητες του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Παρακολουθήστε την παρέμβαση του Υφ Πολιτισμού στην εκπομπη Offsite on Air: 

Home