Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΚΑΝ: Αλλάζει ρότα και κτυπά τους εμπόρους - Μάζεψε κάμποσα κιλά

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη -
12.02.2022 - 06:00

ΥΚΑΝ: Αλλάζει ρότα και κτυπά τους εμπόρους - Μάζεψε κάμποσα κιλά

Αποφασιστικότητα για εξάρθρωση κυκλωμάτων - Πληροφορίες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Με ένταση μπήκε το 2022 για την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών. Το πρώτο δίμηνο του έτους η ΥΚΑΝ πέτυχε διάνα σε πολλές περιπτώσεις δείχνοντας αποφασιστικότητα για πάταξη του φαινομένου.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Offsite, ο σχεδιασμός των Αρχών άλλαξε ακολουθώντας άλλη τακτική που θα  εξαρθρώσει κυκλώματα ναρκωτικών.

Ποιους στοχεύουν

Ανώτερες αστυνομικές πηγές εξήγησαν στην Offsite ότι «πλέον δεν  θέλουμε τα βαποράκια, αλλά τους εμπόρους. Με αυτό τον τρόπο χτυπούμε το κακό στη ρίζα του».  Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι για να επιτευχθεί ο στόχος ακολουθείται συγκεκριμένο πλάνο δράσης.

Η ΥΚΑΝ βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με την Europol όσο και την Interpol ώστε να αποκτήσουν άμεση πληροφόρηση για το τι κινείται και που.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η Offsite αποκαλύπτει σήμερα ότι μέσα σε 40 μέρες το 2022 κατασχέθηκαν και ανακαλύφθηκαν 13.75 κιλά κάνναβης που λόγω και της φύσης της είναι η πρώτη σε προτίμηση ουσία.

Χαρακτηριστικά, τα 10.5 κιλά εντοπίστηκαν μόλις τις πρώτες μέρες Φεβρουαρίου. Παράλληλα, στα χέρια των Αρχών βρέθηκαν σχεδόν ένα κιλό κοκαΐνη δηλαδή 723 γραμμάρια, ενώ τον Ιανουάριο στην αγορά κυκλοφόρησαν 11 χαρτάκια της συνθετικής ουσίας  lsd που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι μεγάλη ποσότητα. Εντοπίστηκαν ακόμα ποσότητες μεθαμφεταμίνης και 60 δισκία ουσίες ντόπινγκ.

Ταρίφα το κιλό

Μεταξύ Ιανουαρίου - 11 Φεβρουαρίου 2022 καταγράφηκαν 70 υποθέσεις και 73 συλλήψεις. Να σημειώσουμε ότι η «ταρίφα» των κατασχέσεων και υποθέσεων τον Φεβρουάριο δεν έπεσε κάτω από το κιλό.

Οι επιτυχίες του Φεβρουαρίου καταγράφηκαν μεταξύ 06 - 11 Φεβρουαρίου κάτι που δείχνει την αποφασιστικότητα των Αρχών τις τελευταίες μέρες . Σημειώνεται ότι το κόστος των ναρκωτικών διαφέρει ανάλογα με το είδος και την ποσότητα, αλλά όπως μας λέχθηκε  αγγίζουν εξαψήφια νούμερα.

Άφησαν τα κατεχόμενα στην άκρη

Ψάχνοντας το θέμα, ανακαλύψαμε και τις διαδρομές των ναρκωτικών. Οι νέες τάσεις της εποχής και οι μεγάλες ποσότητες διαφοροποίησαν τις συνήθειες. Το αλισβερίσι με τα κατεχόμενα περνά σε δεύτερη μοίρα, χωρίς να εγκαταλείπεται, όμως πλέον οι επιλογές είναι οι νόμιμες εισόδοι της Δημοκρατίας όπως Αεροδρόμια και Λιμάνια.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Όπως πληροφορούμαστε, η κύρια πηγή αποτελεί η Ολλανδία η «Μεκκα των ναρκωτικών» στην Ευρώπη και από εκεί μέσω άλλων χωρών της Κεντρικής Ευρώπης τα ναρκωτικά φθάνουν στην Κύπρο.

Επίσης, η Ελλάδα θεωρείται όπως πληροφορούμαστε  διαμετακομιστικός σταθμος προς την Κύπρο μέσω της Κεντρικής Ευρώπης. Οι παράνομες ουσίες εντοπίζονται μέσα σε δέματα είναι καμουφλαρισμένα με σκοπό να ξεγελάσουν τις Αρχές. Όπως μας λέχθηκε, «τα ναρκωτικά μπορούν να φτάσουν με οποιοδήποτε τρόπο».

Home