Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπ. Μεταφορών: Γιατί πάει στο Μετροπόλιταν το Υπ. Εργασίας

Offsite Team -
29.06.2022 - 09:39

Υπ. Μεταφορών: Γιατί πάει στο Μετροπόλιταν το Υπ. Εργασίας

Η απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών σε αναφορές του Γεν. Ελεγκτή για το θέμα

Απάντηση στον Γενικό Ελεγκτή σε σχέση με την αγορά του κτιρίου «Μετροπόλιταν» στην Λευκωσία στο οποίο θα στεγαστεί το υπουργείο Εργασίας προχώρησε το υπουργείο Μεταφορών.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών απαντά στις αναφορές του Γενικού Ελεγκτή οι οποίες έγιναν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού στις 27 Ιουνίου 2022, σε με την αγορά από το κράτος του κτιρίου «Μετροπόλιταν» στην Λευκωσία και την αναφορά ότι στο κτίριο θα στεγαστεί το Υπουργείο Εργασίες και Κοινωνικών Ασφαλίσεων παρά το ότι είχε χαρακτηριστεί ως μη κατάλληλο για το Υπουργείο Μεταφορών, διευκρινίζονται τα ακόλουθα.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος σεισμός με το καλημέρα στη Λεμεσό

Κατά τον χρόνο αξιολόγησης του εν λόγω κτιρίου, είχε αρχικά αποφασιστεί πως θα μεταφέρονταν σε αυτό οι υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για τη στέγαση των κρατικών υπηρεσιών, και λαμβάνοντας υπόψη πρώτιστα το κριτήριο της ασφάλειας και το επείγον της ανάγκης μεταστέγασης των Υπηρεσιών, καθώς και την τοποθεσία των κτιρίων για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στην αξιοποίηση του εν λόγω κτιρίου για τις ανάγκες στέγασης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, λόγω επικινδυνότητας που παρουσιάζει το υφιστάμενο κτίριο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Σχετική με τα πιο πάνω, είναι η Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 10 Μαρτίου 2021.

Με βάση τα πιο πάνω, προκύπτει ότι η απόφαση για αξιοποίηση του κτιρίου «Μετροπόλιταν» για το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων λήφθηκε στη βάση κατάλληλων σχεδιασμών, με γνώμονα τον ορθότερο προγραμματισμό για τη στέγαση των κυβερνητικών Υπηρεσιών.

Home