Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπ. Παιδείας: Αναβαθμίζει το Παγκύπριο / Προσκαλεί μαθητές/τριες

Offsite Team -
13.05.2021 - 14:53

Υπ. Παιδείας: Αναβαθμίζει το Παγκύπριο / Προσκαλεί μαθητές/τριες

Με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 31 Μαρτίου 2021 / Τι θα ισχύει

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγγραφή μαθητών και μαθητριών στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας, απηύθυνε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ).

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ, με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 31 Μαρτίου 2021, το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας αναβαθμίζεται από τη σχολική χρονιά 2021 - 2022 σε Εξατάξιο Σχολείο Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο Λυκειακό όσο και Γυμνασιακό κύκλο μαθημάτων (μόνο Α΄ Γυμνασίου για τη σχολική χρονιά 2021 – 2022) και θα λειτουργεί ως σχολείο χωρίς εκπαιδευτική περιφέρεια.

 

Ως εκ τούτου, οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται ότι μπορούν να αιτηθούν εγγραφής για τα παιδιά τους, ανεξαρτήτως της διεύθυνσης διαμονής τους.

 

Σημειώνει επίσης ότι, στο Παγκύπριο Γυμνάσιο θα εφαρμοστούν από το σχολικό έτος 2021-2022 νεωτερικά και βελτιωτικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 

Για τους/τις μαθητές/μαθήτριες οι οποίοι/ες θα φοιτήσουν στην Α′ τάξη Γυμνασίου θα λειτουργεί ολοήμερο Γυμνάσιο, θα εφαρμοστεί η μεθοδολογία και η διαθεματική προσέγγιση στις Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά - STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τις θετικές επιστήμες και θα δοθεί έμφαση στον Ελληνικό Πολιτισμό και την Ελληνική Γλώσσα.  

Το ΥΠΠΑΝ επισημαίνει ότι η φοίτηση κατά τον πρωινό χρόνο θα πραγματοποιείται βάσει του υφιστάμενου ωρολογίου προγράμματος των Γυμνασίων. 

 

Η φοίτηση στα πιο πάνω Προγράμματα θα λειτουργήσει θετικά ως προς την επιλογή κατεύθυνσης στο Λύκειο. 

 

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση θα δημιουργηθεί στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, Κέντρο Κλασσικών Σπουδών και Ελληνικών Γραμμάτων, που θα λειτουργεί τα απογεύματα, σε συνέργεια με τη Σεβέρειο Βιβλιοθήκη.  

Το Κέντρο μπορεί να αξιοποιεί το πλούσιο επιστημονικό υλικό του Αρχείου του Παγκυπρίου Γυμνασίου και τα ιστορικά κειμήλια των Μουσείων του. Στο Κέντρο θα μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες και από άλλα σχολεία.  

Επιπλέον, από τη σχολική χρονιά 2021-2022, στο Παγκύπριο Γυμνάσιο θα αναπτυχθεί το Πρόγραμμα του ψηφιακού μετασχηματισμού σχολικών μονάδων με την ενίσχυση του ψηφιακού πλαισίου δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σύμφωνα με τις προτάσεις του ΥΠΠΑΝ, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.  

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, όσοι/ες μαθητές και μαθήτριες ενδιαφέρονται να εγγραφούν στην Α΄ Τάξη Γυμνασίου, για τη σχολική χρονιά 2021-2022, παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν τη σχετική Αίτηση Εγγραφής, και να την αποστείλουν στο Επαρχιακό Γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ([email protected]) ή μέσω τηλεομοιότυπου (22305507), μέχρι τις 20 Μαΐου 2021.

ΚΥΠΕ

 

 

Home