Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπ. Παιδείας: Χαιρετίζει την ψήφιση κανονισμών για τα τετράμηνα

Offsite Team -
12.07.2019 - 18:54

Υπ. Παιδείας: Χαιρετίζει την ψήφιση κανονισμών για τα τετράμηνα

Thumbnail
Ψηφίστηκαν από τη Βουλή Αντιπροσώπων οι Τροποποιητικοί Κανονισμοί που αφορούν στην αξιολόγηση στο πλαίσιο των τετραμήνων

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού χαιρετίζει την ψήφιση, σήμερα από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, των Τροποποιητικών Κανονισμών που αφορούν στην αξιολόγηση του/της μαθητή/μαθήτριας στο πλαίσιο των τετραμήνων, στα Δημόσια Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης.

 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αφού η αξιολόγηση του/της μαθητή/μαθήτριας στο πλαίσιο των τετραμήνων συνάδει με τις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές αξιολόγησης που εστιάζουν στον εντοπισμό των αδυναμιών, στην άμεση ανατροφοδότηση, στην ενίσχυση, την ανάπτυξη και την πρόοδο των μαθητών/μαθητριών. 

 

Παράλληλα, αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τους/τις εκπαιδευτικούς, ώστε να αναλαμβάνουν στοχευμένες παρεμβάσεις για βελτίωση της ποιότητας της διδασκαλίας και των μαθησιακών αποτελεσμάτων.

 

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ευχαριστεί θερμά τη Βουλή των Αντιπροσώπων, και ιδιαίτερα την Επιτροπή Παιδείας, για την αγαστή συνεργασία καθώς και για τη θετική κι εποικοδομητική στάση που τήρησαν τόσο κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το θέμα όσο και με την ψήφιση των Κανονισμών. 

Ταυτόχρονα, προσβλέπει στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας για την ψήφιση πληθώρας άλλων νομοθετημάτων που θα εκσυγχρονίζουν και θα αναβαθμίζουν περαιτέρω το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

 
Home