Υπ. Παιδείας: «Ο Διευθυντής είναι ένας απ’τους καλύτερους»

Υπ. Παιδείας: «Ο Διευθυντής είναι ένας απ’τους καλύτερους»

Τι ανέφερε ο Υπ. Παιδεία για το συμβάν με την μαθήτρια που φορούσε μαντήλα

Συνεχίζεται ο σάλος που ξέσπασε με το περιστατικό σε Λύκειο στη Λευκωσία όπου μαθήτρια εκδιώχθηκε από τον Διευθυντή του σχολείου επειδή φορούσε μαντήλα. Ο Υπ. Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης μιλώντας σήμερα στο κρατικό ραδιόφωνο ανάφερε ότι χαρακτηρίζει ως καταδικαστέα τη συμπεριφορά ενώ πρόσθεσε ότι ο εν λόγω Διευθυντής είναι «ένας απ’ τους καλύτερους».

«Σοκαρίστηκα όταν άκουσα το περιστατικό. Πολλές φορές υπάρχει και το στοιχείο της υπερβολής. Είδα και τις αντιδράσεις στα βίντεο των μαθητών κι αν πράγματι τα πράγματα έχουν γίνει όπως τα λένε οι μαθητές τότε πολύ καλά έχουν αντιδράσει. Αλλά έτσι έγινε; Γι’ αυτό θέλω να κρατήσω χαμηλούς τόνους. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα διακρίνεται για την ανεκτικότητα, την πολυπολύτισμικότητα, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, την έκφραση του λόγου και προωθούμε την ανάπτυξη της αντιρατσιστικής συνείδησης», είπε ο Υπ. Παιδείας.

Σήμερα, όπως τόνισε ο κύριος Χαμπιαούρης, θα επιχειρήσει να έχει επικοινωνία με τους γονείς αλλά και με τη μαθήτρια ενώ δεν αποκλείεται να μεταβεί την Δευτέρα στο σχολείο. Μιλώντας για τον Διευθυντή του Λυκείου είπε ότι «πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει αξιόλογη ιστορία στον εκπαιδευτικό τομέα, είναι ένας από τους καλύτερους μας διευθυντές. Τώρα γιατί έγινε αυτό και πώς αντέδρασε, επαναλαμβάνω είναι καταδικαστέα οποιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά, όμως πρέπει πρώτα να γίνει έρευνα και να τοποθετηθούμε επίσημα. Κι αν προκύπτουν ευθύνες θα αποδοθούν».

Home