Υπ. Παιδείας: Προτεραιότητα η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Υπ. Παιδείας: Προτεραιότητα η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Όσα ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας

Ύψιστης προτεραιότητας αποτελούν για το Υπουργείο, τα άτομα με αναπηρία και ευρύτερα η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση , ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης, στο πλαίσιο συνάντησης με εκπροσώπους του Συνδέσμου Γονέων του Ειδικού Σχολείου «Απόστολος Λουκάς», στη Λεμεσό.  

Ο κ.Χαμπιαούρης είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα υλικοτεχνικής υποδομής και στελέχωσης του σχολείου, διαβεβαιώνοντας πως τα θέματα που εκκρεμούν θα επιλυθούν το συντομότερο, ενώ σημείωσε ότι προχωρά στη φάση των προσφορών το θέμα της ανέγερσης νέας Ειδικής Σχολής «Αποστόλου Λουκά - Ερυθρού Σταυρού», η ποία αναμένεται να λειτουργήσει περί το τέλος του 2022.

 

Η νέα Ειδική Σχολή, υπογράμμισε ο Υπουργός, είναι ένα μεγαλεπήβολο έργο και θα αποτελέσει στολίδι της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, «γιατί για εμάς είναι ύψιστης προτεραιότητας τα άτομα με αναπηρία και ευρύτερα, η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση».

 

Τον Υπουργό Παιδείας ευχαρίστησαν για τον ενδιαφέρον του και τη στήριξη στην επίλυση των προβλημάτων, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Δημήτρης Χατζηχαραλάμπους και ο Γραμματέας Ηλίας Σώζου, σημειώνοντας πως όλες οι εξαγγελίες έτυχαν διαχείρισης, πέραν από συγκεκριμένες που, λόγω τεχνικών ή άλλων κωλυμάτων, εκκρεμούν και για τις οποίες ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα διευθετηθούν το συντομότερο.

 

Ακολούθως ο Υπουργός Παιδείας μετέβη στο Γυμνάσιο Λινόπετρας, όπου επιθεώρησε το αποτέλεσμα των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από κακόβουλο εμπρησμό, τον περασμένο Μάρτιο.  

Ο κ.Χαμπιαούρης συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη της Σχολικής Εφορείας Αγίου Αθανασίου για το έργο που επιτελούν και διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο του, καθώς και η Κυβέρνηση, θα στηρίξουν την όποια προσπάθεια τους.  

«Βρισκόμαστε σε ένα σχολείο που είχαμε κάποια προβλήματα και υποσχεθήκαμε ότι το σχολείο αυτό θα το κάνουμε πρότυπο για να μπορέσουν τα παιδιά να νιώσουν ευτυχισμένα και χαρούμενα», είπε και πρόσθεσε ότι, πέραν από την αποκατάσταση της αίθουσας που είχε καεί, έγιναν στέγαστρα σκίασης, περιφράξεις και σημείωσε ότι «θα δοθεί χρώμα στο σχολείο».  

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Αγίου Αθανασίου, Σταύρος Ιωαννίδης, ευχαρίστησε τον Υπουργό και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείο για τη συνδρομή τους στην εξασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων για σημαντικά έργα στα σχολεία της περιοχής.  

Ανέφερε δε ότι για την αποκατάσταση των ζημιών στο Γυμνάσιο Λινόπετρας δαπανήθηκε κονδύλι πέραν των 18,5 χιλιάδων ευρώ.  

«Στην Εφορεία μας, το τελευταίο 8μηνο έχουν εγκριθεί κονδύλια πέραν των 270 χιλιάδων ευρώ, για έργα όπως η αναβάθμιση της αίθουσας πολλαπλής χρήσης του Γυμνασίου Αγίου Αθανασίου, για την κατασκευή δυο στεγάστρων στο Α` και Β` Δημοτικό Αγ.Αθανασίου, για την αναβάθμιση της αυλής του νηπιαγωγείου του Αγίου Αθανασίου, με οπλισμένο σκυρόδεμα και δάπεδο ασφαλείας», είπε και πρόσθεσε ότι, πλέον, τα δημόσια σχολεία στον Άγιο Αθανάσιο βρίσκονται σε ένα πολύ καλό επίπεδο ασφάλειας

 

Ο Υπουργός Παιδείας επιθεώρησε επίσης την αναβάθμιση που έγινε στις περιφράξεις σε σχολεία της περιοχής.  

Home