Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπ. Θήρας: Νέο λογισμικό για ανανέωση αδειών κυνηγίου

Offsite Team -
07.08.2020

Υπ. Θήρας: Νέο λογισμικό για ανανέωση αδειών κυνηγίου

Thumbnail
Εκσυγχρονισμός

Από την 1η Αυγούστου άρχισε η ανανέωση αδειών κυνηγίου, για την περίοδο κυνηγίου 2020 – 2021 αναφέρει η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας σε ανακοίνωσή της.

 

Προσθέτει ότι «κατά την έναρξη της πιο πάνω διαδικασίας, έχει παρουσιαστεί το φαινόμενο, σε κάποιες άδειες κυνηγίου, να αναγράφεται διαφορετική διεύθυνση διαμονής, από αυτή που είχε δηλώσει αρχικά ο κυνηγός».

 

Η Υπηρεσία Θήρας εκτιμά ότι «το πιο πάνω φαινόμενο οφείλεται στην προσπάθεια της να εκσυγχρονίσει το λογισμικό μέσω του οποίου εκδίδονται οι άδειες κυνηγίου και συγκεκριμένα το πρόβλημα εντοπίζεται στη διαδικασία ‘ανάγνωσης’ των διευθύνσεων, που ήταν καταχωρημένες στο προηγούμενο, από το νέο λογισμικό».

 

Όπως αναφέρει η Υπηρεσία Θήρας, «η ανάγκη εκσυγχρονισμού του λογισμικού προέκυψε από κάποιες αδυναμίες που παρατηρήθηκαν στο προηγούμενο λογισμικό και με την αναβάθμισή του θα παρέχεται, μεταξύ άλλων, η  δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης για όλες τις άδειες που παραχωρεί η Υπηρεσία».  

Επίσης, θα εκδίδονται επιπρόσθετες άδειες από το διαδίκτυο όταν η βασική άδεια κυνηγίου εκδόθηκε σε τράπεζα και θα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής του αριθμού σήμανσης των κυνηγετικών σκύλων, διαδικασία που εκτιμάται ότι θα εφαρμοστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο όταν ψηφιστεί η σχετική τροποποίηση της Νομοθεσίας,

 

Τέλος θα εκδίδεται άδεια κυνηγίου με τη συνοδεία σκύλου που ανήκει σε άλλο ιδιοκτήτη με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη κ.α.  

Υπό το φως των πιο πάνω, η Υπηρεσία Θήρας καλεί στους κυνηγούς «να επισκεφθούν τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της Υπηρεσίας  (gws.moi.gov.cy) μέσω της οποίας μπορούν να επιβεβαιώσουν και να διορθώσουν τα στοιχεία τους».  

Στην περίπτωση που η διεύθυνση καταχωρηθεί σωστά, πριν από την ανανέωση της άδειας κυνηγίου, τότε στην άδεια κυνηγίου θα αναγράφεται η σωστή διεύθυνση του κυνηγού.

 

 Στην περίπτωση που η διεύθυνση διορθωθεί μετά που ανανεώθηκε η άδεια κυνηγίου, τότε η σωστή διεύθυνση θα αναγραφεί σωστά κατά την ανανέωση της άδειας της επόμενης κυνηγετικής περιόδου.  

Τέλος σημειώνεται ότι, μέχρι την έναρξη της επόμενης κυνηγετικής περιόδου (2021 – 2022) θα πρέπει όλοι οι κυνηγοί να επαληθεύσουν τα προσωπικά τους στοιχεία μέσω της πιο πάνω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, διαδικασία η οποία ήδη έχει αρχίσει να γίνεται σταδιακά από φέτος.

 

Home