Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπ. Θήρας: Ζητά υπακοή στα διατάγματα για κυνηγετική κοινότητα

Offsite Team -
06.04.2020

Υπ. Θήρας: Ζητά υπακοή στα διατάγματα για κυνηγετική κοινότητα

Thumbnail
Κάνει συστάσεις η Υπ. Θήρας

Συστάσεις για υπακοή στα διατάγματα και για συνεργασία με στόχο την πρόληψη και πάταξη της λαθροθηρίας εξέδωσε η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, η οποία λέει ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της, τις ανησυχίες μερίδας κυνηγών σχετικά με την απαγόρευση εκπαίδευσης των κυνηγετικών σκύλων σε βιότοπους.

 

Παράλληλα λέει ότι στην προσπάθεια ελέγχου της εξάπλωσης του ιού όλοι έχουν ρόλο να επιτελέσουν περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους και μένοντας σπίτι.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με βάση τα σχετικά διατάγματα που έχουν εκδοθεί για περιορισμό της εξάπλωση του ιού, πέραν της απαγόρευσης εκπαίδευσης των κυνηγετικών σκύλων σε βιότοπους, απαγορεύονται και άλλες δραστηριότητες που μπορεί να γίνουν ατομικά στο ύπαιθρο, όπως για παράδειγμα, το ψάρεμα με καλάμι, η πεζοπορία, η ποδηλασία, το μάζεμα κάπαρης.

 

Όσο πιο γρήγορα ξεπεραστεί η παρούσα κατάσταση τόσο πιο γρήγορα, θα επιτραπεί και πάλι η εκπαίδευση των κυνηγετικών σκύλων στους βιοτόπους ενώ θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο όσον αφορά την προσεχή κυνηγετική περίοδο, για την οποία αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το πως θα διαμορφωθεί, καταλήγει.

ΚΥΠΕ

 

Home